Hector Barbera zal ook in 2019 als coureur actief zijn in het World Supersport kampioenschap. Barbera heeft hiervoor overeenstemming bereikt met het Hongaarse Team Toth, het team waarvoor de Spanjaard in het verleden ook al uitkwam in de 250cc klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Nadat Hector Barbera halverwege het afgelopen seizoen in opspraak raakte, geschorst werd en vervolgens zijn plaats binnen het Moto2 team van voormalig MotoGP coureur Sito Pons meteen kwijtraakte leek er een abrupt een einde te komen aan de carrière van de Spanjaard.

Lees ook: Hector Barberá gearresteerd na rijden onder invloed
Lees ook: Hector Barberà: 22 uur werkstraf, rijbewijs kwijt en ontslagen
Lees ook:  Hector Barbera per direct met Kawasaki Puccetti Racing in WorldSSP

Barbera, die maar liefst zeventien seizoen actief was geweest in de zowel de 125cc, 250cc, MotoGP en Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, wist echter het afgelopen seizoen nog terug te keren op de circuits toen hij door Kawasaki Puccetti Racing als vervanger werd aangetrokken van de eerder gestopte Kenan Sofuoglu in de WorldSSP klasse.

Ondanks dat de verwachtingen vooraf hooggespannen waren werd het optreden van de Spanjaard op de Puccetti Kawasaki niet echt een succes. In zijn vier gereden wedstrijden (Portimâo, Magny Cours, Argentinië en Qatar) wist de voormalig MotoGP coureur in Qatar met een zevende plaats zijn beste klassering te behalen. Het Kawasaki Puccetti Team besloot dan ook om na het seizoen weer afscheid te nemen van Barbera en voor 2019 de Fransman Lucas Mahias als zijn vervanger aan te trekken.

Inmiddels heeft Barbera echter al weer een nieuwe werkgever gevonden, zo zal hij komend seizoen terugkeren bij het Hongaarse Team Toth – het team waarvoor hij in 2007 en 2008 reed in de toenmalige 250cc klasse – en aan de start verschijnen op een door het Oostenrijkse YART geprepareerde Yamaha YZF-R6.

“De eerste vier races in de WorldSSP klasse met het Puccetti Racing Team gingen niet zoals we gehoopt hadden,” liet Barbera vrijdag weten in een gesprek met het Italiaanse Corsidimoto. “Maar tijdens deze vier races heb ik wel geleerd hoe te rijden met een Supersport machine en heb ik tevens kunnen zien dat de Yamaha op dit moment de beste machine is voor deze klasse. Mijn doel is altijd om te winnen en daarom ben ik ook heel erg blij dat ik komend seizoen de beschikking krijg over een Yamaha. Daarnaast ben ik heel erg blij dat ik weer samen ga werken met Team Toth, ik heb hele goede ervaringen met het team uit mijn tijd in de 250cc klasse in 2007 en 2008 (de Spanjaard wist in die twee seizoenen maar liefst acht podiumfinishes te scoren).”

Met het aantrekken van Barbera zal Team Toth in 2019 dus terugkeren in de WorldSSP klasse, de klasse waarin het Hongaarse team ook al van 2010 t/m 2013 actief was. In 2014, 2015 en 2016 kwam het team uit in de World Superbike categorie waarna men de afgelopen twee van start ging in de WorldSSP 300 klasse.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App