Hector Barbera zal na zijn invalbeurt in Assen ook tijdens de eerstvolgende World Superbike ronde in Imola actief zijn in de WorldSBK klasse. De Spanjaard zal opnieuw als vervanger van de nog steeds geblesseerde Leandro Mercado binnen het Orelac Racing Verdnatura Team aan de start verschijnen.

Hector Barbera blijft de gemoederen bezighouden in de WorldSBK paddock. De Spanjaard verbrak onlangs in Aragon zijn lopende overeenkomst met het Hongaarse World Supersport team Team Toth. Dit ging echter niet zonder slag of stoot aangezien Barbera dit nieuws in de nacht van zaterdag op zondag per whatsapp bericht kenbaar maakte aan zijn Hongaarse teambaas.

Toen vervolgens op zondagochtend bleek dat ook de Spaanse monteurs van Barbera verdwenen waren en tot overmaat van ramp ook de Yamaha R6 van het team niet meer in de pitbox te vinden was restte teambaas Toth niets anders dan aangifte te doen van diefstal. Terwijl de warm-up sessies in Aragon op zondag van start gingen was het een drukte van belang in de Team Toth pitbox, niet van monteurs en motoren maar vanwege een onderzoek door de Spaanse Guardia Civil.

Terwijl het onderzoek nog loopt, teambaas Toth bij hoog en laag blijft beweren dat Barbera betrokken is bij de diefstal is de voormalig MotoGP coureur alweer aan een nieuw avontuur als coureur begonnen. Barbera kreeg namelijk een aanbod van het Orelac VerdNatura Team om in Assen als vervanger op te treden van de geblesseerde Leandro Mercado – de Argentijn brak zijn linkerschouder bij een crash in Aragon – en zijn debuut te maken in de WorldSBK categorie.

Barbera eindigde in Assen twee keer als zestiende en naar nu bekend is geworden zal hij ook tijdens de eerstvolgende WorldSBK ronde in Imola – van 10 t/m 12 mei – plaats mogen nemen op de privé Kawasaki van het Spaanse WorldSBK Team.

Terwijl Barbera vrolijk verder gaat is het zo goed als zeker dat Team Toth na Assen ook het wedstrijdweekend in Imola aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Naast het feit dat men geen coureur heeft is ook de in Aragon gestolen motor nog steeds niet teruggevonden door de Guardia Civil, en ondanks dat Toth bij hoog en laag blijft beweren dat Barbera betrokken is bij de diefstal zegt de Spaanse politie geen actie te kunnen ondernemen aan het adres van Barbera, dit vanwege een gebrek aan bewijs.

 

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App