Na onlangs opnieuw met de Spaanse justitie in aanraking te zijn gekomen, dit vanwege het rijden onder invloed, werd Hector Barbera per direct ontslagen door het Pons Hp40 Moto2 Team. Lang lijkt de Spanjaard echter niet zonder job te zitten, Kawasaki Puccetti Racing wil Barbera namelijk inzetten als vervanger van de onlangs gestopte Kenan Sofuoglu.

De toekomst van Moto2 coureur leek de afgelopen dagen als een nachtkaars uit te gaan, maar het heeft er nu alle schijn van dat de Spanjaard niet heel lang zonder werk zal zitten. Kawasaki Puccetti Racing teambaas Manuel Puccetti heeft namelijk contact opgenomen met de voormalig MotoGP coureur. De Italiaanse teambaas ziet in de Spanjaard een waardig opvolger van de onlangs gestopte Kenan Sofuoglu in zijn WorldSSP team.

Lees ook:
Hector Barberá gearresteerd na rijden onder invloed
Hector Barberà: 22 uur werkstraf, rijbewijs kwijt en ontslagen

De afgelopen wedstrijden kwam de Zuid-Afrikaan Sheridan Morais uit voor het team nadat de vijfvoudig wereldkampioen eerder afgaf zijn carrière per direct te beëindigen vanwege aanhouden blessureleed en de daarbij behorende stress bij zijn familie en de Turkse president. De prestaties van Morais blijven echter achter bij de verwachtingen – negende in Donington en een crash in Brno -, reden voor Puccetti om uit te kijken naar een alternatief.

Dit alternatief denkt Puccetti gevonden te hebben in naam van Barbera. Ondanks dat Barbera onlangs opnieuw negatief in het nieuws kwam, denkt het Italiaanse team dat de Spanjaard met zijn ervaring in staat moet zijn om weer voor acceptabele prestaties te zorgen op de Kawasaki ZX-6R.

Aangezien tijdens de eerstvolgende wedstrijd op de kalender in Laguna Seca alleen de World Superbike klasse in actie komt is het de bedoeling dat Barbera begin juli op het Misano World Circuit Marco Simoncelli zijn debuut zal gaan maken op de Kawasaki Puccetti ZX-6R.

Naast de eventueel door Barbera in te nemen plaats komt ook de Japanner Hikari Okubo uit voor Kawasaki Puccetti Racing in de WorldSSP klasse terwijl het Turkse talent Toprak Razgatlioglu voor het team uitkomt in de World Superbike klasse.