De blessure van Andrea Iannone blijkt toch ernstiger dan in eerste instantie werd gedacht. De Italiaan zal ook komend weekend de Grand Prix in Phillip Island moten missen. Hector Barbera zal net als in Motegi de plaats van de Italiaan innemen binnen het Ducati Team.

Hector Barbera zal aanstaand weekend in Australië opnieuw de plaats innemen van Andrea Iannone binnen het Ducati Team, de Italiaan zal de Grand Prix op het circuit van Phillip Island namelijk ook aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege zijn in Misano opgelopen rugblessure. Iannone heeft van zijn artsen het advies gekregen om meer tijd te nemen om de blessure te laten genezen alvorens weer op de motor te stappen.

Het afgelopen weekend verraste Barbera als invaller door zich tijdens de vrije trainingen rechtstreeks te plaatsen voor QP2. In de race was de Spanjaard bezig met een goede race totdat een crash een vroegtijdig einde maakte aan zijn optreden op de fabrieks Ducati. In Australië krijgt Barbera dus opnieuw een kans om punten te scoren voor het Ducati Team en te rijden op de machine waarover hij komend seizoen kan beschikken binnen Avintia Racing.

Hector Barbera: “Het was voor mij een fantastische mogelijkheid om te rijden op de 2016 Desmosedici GP en uit te komen voor een officieel fabrieksteam als het Ducati Team. Ik wil bij deze Ducati en Avintia Racing dan ook heel erg bedanken voor deze mogelijkheid. Voor mij was afgelopen weekend alles nieuw, zo kende ik de jongens in het team als ook de motor vooraf niet, maar tijdens elke sessie ging het beter en wist ik me te verbeteren. Helaas verliep de start van de race niet helemaal zoals ik had gehoopt, vooral omdat de koppeling van deze machine totaal anders is in vergelijking met degene die ik normaal gebruik waardoor ik gelijk twee posities verloor. Het koste me vervolgens de nodige tijd om Petrucci voor bij te komen waarna ik achter Pol Espargaró kwam te rijden. Na hem een paar keer te hebben geprobeerd hem te passeren ging het vervolgens mis en kwam ik ten val. Ik baal hier echt van omdat ik er van overtuigd ben dat een vijfde  of zesde plaats er in had gezeten. Ik heb de machine vervolgens nog wel op kunnen pakken en de race uit kunnen rijden, maar beide wings waren afgebroken bij de crash waardoor ik niet meer in staat was om te rijden zoals daarvoor. Maar al met al was het een fantastische ervaring en ik ben dan ook heel erg blij dat ik komend weekend op Phillip Island opnieuw een kans krijg.”

Of de Australiër Mike Jones net als in Motegi ook tijdens zijn thuis Grand Prix op zijn beurt weer de plaats van Barbera in zal nemen binnen Avintia Racing is zeer waarschijnlijk, een officiële bevestiging hiervan is er op moment van dit schrijven echter nog niet.

 

Handige links Michelin Australian Grand Prix

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag