Hector Barbera keert per direct weer terug als coureur op de circuits. De onlangs in opspraak geraakte en bij Pons Racing ontslagen Moto2 coureur wordt de rest van het seizoen de vervanger van de eerder dit seizoen gestopte Kenan Sofuoglu binnen het Kawasaki Puccetti Racing Team in het WorldSSP.

Hector Barbera gaat de laatste vier wedstrijdweekenden van het seizoen 2018 deel uitmaken van het Kawasaki Puccetti Racing WorldSSP-team als vervanger van de onlangs gestopte Kenan Sofuoglu. Dit nieuws heeft het Kawasaki Puccetti Racing Team vrijdagochtend middels een persbericht wereldkundig gemaakt.

Barbera kwam enige tijd geleden in opspraak nadat hij opnieuw in aanraking was gekomen met de Spaanse justitie. De Spanjaard werd door de politie in Valencia staande gehouden na een forse snelheidsovertreding. Bij deze staande houding bleek de Spanjaard ook nog eens te veel alcohol genuttigd te hebben. Aangezien het niet de eerste keer was dat Barbera voor een dergelijk vergrijp gearresteerd was en met de Spaanse justitie in aanraking kwam besloot Pons Racing teambaas Sito Pon hem op staande voet te ontslaan.

Lees ook: Hector Barberá gearresteerd na rijden onder invloed
Lees ook: Hector Barberà: 22 uur werkstraf, rijbewijs kwijt en ontslagen

Ondanks dit vergrijpt werd de Spanjaard enige tijd geleden al in verband gebracht met een overstap naar het World Supersport kampioenschap, iets dat nu met het tekenen van een overeenkomst met Kawasaki Puccetti Racing bevestigd wordt.

Hector Barbera: “Ik ben erg gemotiveerd en enthousiast om weer te mogen gaan racen en ik heb het geluk om hierbij op steun van het team van Kawasaki Puccetti Racing te mogen rekenen. Ik heb onlangs hun werkplaats kunnen bezoeken en ik heb met mijn eigen ogen gezien hoe goed het team is georganiseerd en dat het een winnend team is. Manuel (teameigenaar Manuel Puccetti) geeft me een enorme kans en ik wil hem graag terugbetalen met goede resultaten. Ik wil winnen en ik train er hard voor. Ik ben blij. Zowel het team als ik zijn in dezelfde conditie. We hebben beiden ervaring en we hebben alle potentie om het goed te doen. Ik wil Manuel en Kawasaki bedanken voor het feit dat ze me in een situatie hebben gebracht waarin ik mijn vertrouwen terug kan vinden op zo’n belangrijk moment voor mij.”

De afgelopen wedstrijden trad Sheridan Morais op als vervanger voor de gestopte Sofuoglu, zijn contract was slechts voor een aantal wedstrijden en liep af na het wedstrijdweekend op Misano World Circuit Marco Simoncelli.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl