Hector Barbera heeft vrijdagmiddag op de Sachsenring de snelste tijd laten noteren tijdens de tweede vrije training. De Spanjaard was op een kletsnatte baan het snelst voor Repsol Honda duo Marc Marquez en Dani Pedrosa.

Waar de MotoGP coureurs vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training al bang voor waren gebeurde; de verwachte regen arriveerde net voor aanvang van de tweede vrije training van de GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland.

Konden de Moto3 coureurs vrijdagmiddag hun tweede vrije training nog afwerken op een droog Sachsenring circuit, toen de lichten om 14:15 uur op groen gingen voor de tweede vrije training voor de MotoGP klasse kwam het water letterlijk met bakken uit de lucht.

Aangezien de weersvoorspellingen voor de rest van het weekend op de Sachsenring ook niet veel goeds voorspellen gingen de coureurs vrijwel direct naar buiten.

Leek het er lange tijd op dat Marc Marquez de sessie als snelste af zou sluiten, in de allerlaatste minuut was het echter Hector Barbera die, terwijl het gestopt was met regenen en de zon zowaar af en toe even achter de donkere wolken tevoorschijn kwam, nog net onder de tijd wist te duiken van de Repsol Honda coureur.

Met een snelste ronde van 1’28.115 was het dus Barbera die na afloop de lijst aanvoerde voor Marquez, Dani Pedrosa, Danilo Petrucci en Aleix Espargaró.

Cal Crutchlow sloot de sessie af als zesde gevolgd door Andrea Dovizioso, Jonas Folger, Sam Lowes en Jorge Lorenzo.

Na zijn tegenslag in de eerste vrije training was er ook in deze natte tweede vrije training weinig succes voor Valentino Rossi. De winnaar van de Motul TT Assen wist onder de natte omstandigheden niet verder te komen dan de zestiende rondetijd. Een schrale troost voor de negenvoudig wereldkampioen was dat hij niet de enige Movistar Yamaha MotoGP Team coureur was die het moeilijk had, teamgenoot Maverick Viñales moest vrijdagmiddag namelijk genoegen nemen met de twintigste rondetijd.

 

Handige link GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag