Hector Garzo geblesseerd, Alonso López als vervanger op de Sachsenring

856
alonso-lopez
Alonso Lopez | foto© CEV Motorcycle

Het Flexbox HP40 Moto2 team kan komend weekend tijdens de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland niet beschikken over de diensten van Hector Garzo. De Spanjaard is nog onvoldoende herstel van zijn op Circuit de Barcelona-Catalunya opgelopen verwondingen. De jonge Alonso Alonso López zal op de Sachsenring als vervanger optreden.

Het Flexbox HP40 Moto2 team van voormalig 500xx coureur Sito Pons zal komend weekend tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring noodgedwongen in een andere formatie aan de start verschijnen. Niet Hector Garzo maar Alonso López zal als teamgenoot optreden tijdens de achtste ronde van het seizoen in Duitsland.

Garzo moet komend weekend verstek laten gaan vanwege zijn bij een crash tijdens de Moto2 race op Circuit de Barcelona-Catalunya opgelopen verwondingen. De Spanjaard liep bij deze crash o.a. tweedegraads brandwonden aan zijn rechterbeen op. In goed onderling overleg is besloten om het Grand Prix weekend op de Sachsenring te laten schieten om zo een week later tijdens de Motul TT Assen weer van de partij te kunnen zijn.

De plaats van Garzo zal op de Sachsenring ingenomen worden door Alonso López, de jonge Spanjaard die voorafgaand aan het huidige seizoen plotseling en geheel onverwachts nog plaats moest maken binnen het Max Racing Moto3 team en zijn plaats ingenomen zag worden door Adrian Fernandez, het jongere broertje van Moto2 coureur Raul Fernandez.

Lopez vond voor dit seizoen echter onderdak bij het Boscoscuro Talent Team Ciatti in het Moto2 European Championship. De jonge Spanjaard bleek hier meteen succesvol door tijdens de eerste vijf races van het seizoen vijf keer tweede te worden achter zijn 16-jarige teamgenoot Fermin Aldequer.

Deze prestaties leverde hem onlangs al een invalbeurt op in Le Mans waar hij binnen MB Conveyors Speed Up de geblesseerde Yari Montella mocht vervangen. Komend weekend zal dus zijn tweede optreden worden als invaller in de Moto2 klasse, dit keer binnen het team van Sito Pons en vervanger van zijn landgenoot Garzo.

Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter