Hendra Pratama het snelst na eerste vrije training in Brno

48
scott-deroue
Scott Deroue - Brno | foto© Nico Schneider

Indonesiër Galang Hendra Pratama was op vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training voor de WorldSSP 300 klasse in Brno het snelst voor Luca Grünwald en Nick Kalinin. Scott Deroue kwam naar de zevende tijd, Walid Khan de negende, Koen Meuffels de tiende, Van Straalen de veertiende, Koopman de twintigste, Vos de drieëndertigste en Overbeeke kwam niet in actie. 

Op vrijdagochtend ging de eerste vrije training voor de World Supersport 300 coureurs van start. Nadat er ’s ochtends veel regen was gevallen was de baan opgedroogd, mede dankzij de gereden sessies van de Superstock, Superbike en Supersport klassen. Robert Schotman was niet aanwezig aangezien de Rotterdammer nog steeds herstellende is van zijn zware crash op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola. De Australiër Tom Toparis is zijn vervanger.

Het was de Indonesiër Galang Hendra Pratama op de Yamaha die met een 2’18.041 de snelste rondetijd op zijn naam wist te schrijven op het Tsjechische circuit, een circuit waar hij nog nooit eerder is geweest, voor Luca Grünwald en Nick Kalinin. Daar achter waren het Andy Verdoïa, Tom Edwards, Borja Sánchez, Scott Deroue, Enzo de la Vega, Walid Khan en Koen Meuffels in de top tien.

Glenn van Straalen noteerde de veertiende tijd, Dennis Koopman de twintigste, Ryan Vos de drieëndertigste. Joep Overbeeke komt dit weekend in Brno niet in actie.

 

Handige links Acerbis Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag