Doordat er vrijdagmiddag regen viel boven het Misano World Circuit Marco Simoncelli besloten de meeste coureurs om niet te rijden aangezien de weersverwachtingen voor de rest van het weekend gunstig zijn. Hierdoor sluit Galang Hendra Pratama met zijn tijd uit de eerste vrije training de dag als snelste af voor Nederlanders Scott Deroue en Koen Meuffels.

Zoals ook al te zien was in de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse en de derde vrije training voor de WorldSBK klasse werd er in de tweede vrije training voor de WorldSSP300 klasse bijna niet gereden. Na een zonnige ochtendtraining viel er in de middag regen waardoor veel coureurs besloten om het risico niet te nemen en de baan niet op te gaan. De vooruitzichten voor de rest van het weekend zijn gunstig dus er zou weinig informatie verdiend worden aan deze regenachtige sessie.

Dit zorgde er uiteraard ook voor dat de rondetijden van de eerste vrije training niet meer verbeterd werden en daardoor de Indonesiër Galang Hendra Pratama de vrijdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli als snelste afsluit voor Nederlanders Scott Deroue en Koen Meuffels. Daarachter zijn het González, Brianti, Valle, Sabatucci, Bonolo, Bernardi en Loureiro in de top tien. Glenn van Straalen eindigt de dag als 26e, Walid Khan als 29e, Koopman als 32e en Vos als 39e.

De kwalificatie voor de WorldSSP300 klasse zal zaterdagochtend om 11:30 uur van start gaan.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag