Galang Hendra Pratama heeft op zondagmiddag de WorldSSP300 race in Brno gewonnen voor Walid Khan en Borja Sánchez. De Indonesiër reed comfortabel aan de leiding totdat de race vroegtijdig beëindigd werd door een rode vlag. Koen Meuffels eindigde als vierde, Glenn van Straalen als vijfde, Scott Deroue als zevende, Dennis Koopman als 25e en Ryan Vos als 26e. 

Zondagmiddag ging de World Supersport 300 race van start op het Automotodrom Brno in Tsjechië. Polesitter Galang Hendra Pratama kende een zeer goede start maar het was toch Ana Carrasco die vanaf de derde positie als leider de eerste bocht in ging. De Indonesiër pakte de koppositie echter twee bochten later weer terug voor Scott Deroue die ook voorbij was gegaan aan Carrasco. Achter de drie waren het Nick Kalinin en Manuel Gonzalez met daarachter een grote groep bestaande uit Glenn van Straalen, Borja Sánchez, Maria Herrera, Koen Meuffels, Jan Ole Jähnig, Dani Valle en Luca Grünwald.

Hendra Pratama had bij het ingaan van de tweede ronde al een gat geslagen naar Deroue en Carrasco achter zich maar de groep daarachter wist naar voren te komen waardoor de strijd om de tweede plaats door maar liefst zeventien coureurs werd gevoerd.

De Indonesische Yamaha coureur zou zich verder losrijden van de achtervolging maar de strijd om de tweede plaats was hevig met een grote groep coureurs die elkaar op iedere mogelijke plek op het circuit passeerden.

In de zevende ronde was er een crash in bocht 9 voor Rusmiputro waardoor de rode vlag gezwaaid werd en de race ten einde kwam doordat er meer dan twee derde gereden was. Hierdoor was Hendra Pratama de winnaar voor Walid Khan en Borja Sánchez. Daarachter waren het Koen Meuffels, Glenn van Straalen, Kalinin, Scott Deroue, Valle, Herrera en Grünwald in de top tien.

Direct na afloop van de race zochten we Khan op en vroegen hem naar een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

 

Handige links Acerbis Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag