Woensdagmorgen hebben we de bussen geladen en kon de reis van 460 km beginnen naar het circuit van Oschersleben. Na een warme rit kwamen we veilig aan op het circuit. Het was nog even wachten tot de pitboxen vrij waren, omdat er net een 24-uurs race met autoÕs was verreden. Nadat we de bussen uitgeladen hadden reden we richting het hotel, daar hebben we lekker gedoucht en wat gegeten en zijn we allemaal vroeg onder de dekens gekropen.

Training 1

De eerste training van de Juniorstock begon al om 8 uur. Helemaal geen nadeel qua temperatuur, maar Henri had nog amper de ogen open. Eerst weer even wennen aan de baan en voelen hoe de grip was, omdat er 24 uur lang autoÕs hadden rond gereden. Per ronde ging Henri harder en uiteindelijk reed hij deze training een tijd van 1:40,965 en dit betekende een voorlopige 10e startplek.

Training 2

Voor deze training hadden we gearing nog wat aangepast om zo te proberen ergens wat tijd te winnen. Om iets over 10 was het de beurt voor de Juniorstock om de 2e training te rijden. Binnen 5 minuten was duidelijk dat er door velen een stuk harder werd gereden dan in de 1e training. Voor Henri werd het een moeizame training. Het korter zetten van de gearing was niet genoeg en Henri reed wel iets van zijn tijd af 1:40,103. Maar de concurrentie was een stuk harder gegaan. Henri mocht starten vanaf plaats 16. Tevreden ermee was hij niet, maar nu kon het in de race alleen maar beter gaan.

Juniorstock race 1

De eerste race van de dag was ook gelijk de 1e race van de Juniorstock en ging over 10 ronden. We hadden de gearing nu echt een heel stuk korter gezet om te kijken of dit wel de verbetering zou geven waar we voor de 2e training al op gehoopt hadden. De zon stond nog strak aan de blauwe hemel toen Henri zich opmaakte om weg te gaan voor de warm-up lap. Plaats 16 is helemaal aan de buitenkant van de baan en omdat hier weinig wordt gereden betekend dit vaak vervuiling. Rode licht aan , uit, en daar ging het hele veld. Henri was goed weg, maar moest al heel snel van het gas omdat hij werd bekogeld door steentjes en rotzooi van de baan. Henri kwam hierdoor pas als 22e langs start/finish na de 1e ronde. Nu moest hij gaan aanzetten om toch in de buurt van de punten te komen. Na een aantal ronden had Henri al 5 mensen achter zich gelaten en reed rondetijden van 1:39. Na 7 ronden lag Henri op plaats 16 en was in gevecht met Marcel van Nieuwenhuizen ; Virgil Bloemhard en de Belg Bart de Sloovere. De rondetijden kwamen nu al onder de 1:39, om aan te geven hoe hard het ging. Bart de Sloovere maakte een remfout waardoor Henri doorkwam als 15e met nog twee ronden te gaan. Virgil Bloemhard was het volgende slachtoffer van de opmars van Henri. Dit betekende plaats 14. Met nog 1 ronde te gaan was Henri druk met Marcel van Nieuwenhuizen in gevecht en de laatste won dit sportieve duel. Henri was ge‘indigd op plaats 14. Twee punten in de pocket voor het kampioenschap en 2 belangrijke punten om weer geld bij te schrijven voor KWF Kankerbestrijding.Verder een snelste ronde van 1:38,731, ruim 1,2 seconde sneller dan de snelste ronde van vorig jaar. Heel tevreden gingen we ons opmaken voor de 2e race van de dag.

Uitslag race 1 :
1e Roy ten Napel
2e Ronald ten Braake
3e Gerald Perdon
4e Peter Schalken
5e Albert van Winkoop
14e Henri van Geresteyn

Juniorstock race 2

Om kwart over 3 begon de 2e race in de Juniorstock en deze race ging ook over 10 ronden.. De startopstelling van deze 2e race was gelijk aan die van de 1e, dit betekende dat Henri weer moest vertrekken vanaf die ellendige buitenkant. Het rode licht ging uit en Henri probeerde gelijk van de vuile lijn te komen door naar binnen te duiken. Dit ging goed totdat hij van het gas af moest voor een collega. Henri had weer een slechte start en kwam als 21e door na de eerste ronde. Weer moest hij zich proberen door het veld heen te vechten en na 5 ronden was duidelijk dat dit ook gebeurde. Door een valpartij van Gerald Perdon en het inhalen van 6 collegaÕs, kwam Henri al door op plaats 14 en reed weer rondetijden van 1:38. Met nog 2 ronden te gaan viel ook Tim Hermkes en Henri was weer in gevecht met Virgil Bloemhart voor plaats 12. Henri reed echt super en kwam als winaar van de 2 over de streep op een prachtige 12e plaats. Vier punten erbij en geld voor onze actie ÒRacen tegen KankerÓ. Een dag vol spanning in deze ÒKoningsklasseÓ van de CUP-races met voor het BPL-racing team zes zwaar bevochten punten. Dan mag je heel tevreden naar huis rijden en met een glimlach op onze gezichten zijn we weer veilig en wel in Barneveld aangekomen. Wel even Racing Team Ermelo feliciteren met de dubbelslag van Roy. Ijzersterk gereden en heel verdiend gewonnen. Ik denk dat we van deze sympathieke jongeman nog veel gaan zien in de toekomst van de racesport. Super !!

Uitslag race 2 :
1e Roy ten Napel
2e Ronald ten Braake
3e Danny de Boer
4e Albert van Winkoop
5e Peter Schalken

Onze volende race is zaterdag 7 augustus op het TT-circuit van Assen.

EXTRA INFO

In de MotorGazet ( het snelste motorblad van Europa)van deze week heeft Kees Siroo een prachtige stukje geschreven over het BPL-racing team en de actie ÒRacen tegen KankerÓ. Ook heeft hij een prachtige foto toegevoegd bij het artikel. Wij willen MotorGazet en vooral Kees Siroo bedanken voor het schrijven van dit gave stukje. !!!!!!!!!

foto : Kees Siroo (29 juli 2004 Oschersleben)