We zijn weer terug van het laatste race weekend in Denemarken om het Europees freetech50 kampioenschap.

Het race weekend had twee trainingen en twee races. De zaterdag verliep rampzalig. De eerste training gaat van start en ik kom ten val in de derde ronde. Ik kan gelukkig met niet al te veel schade de training hervatten. Het resultaat een tweede tijd. Op zich niet verkeerd maar de val gaf me niet veel zelf vertrouwen.In race één kom ik matig van start. Helaas in de snelste bocht van het circuit glijd mijn voorwiel weg en maak ik een flinke buiteling in de grind bak. Val twee van de dag. Mijn fout. Ik weet de motor weer op te pakken en met een flink gehavende motor de race te hervatten. Het resultaat een 12e plaats.

Ik heb nog steeds de leiding in het kampioenschap. De voorsprong is geslonken. We hebben een grote uitdaging voor de zondag.

We hebben tot laat gewerkt om de motor weer voor zondag gereed te krijgen. Er was veel schade. De zondag morgen hebben we een training in de regen. Ik kon het vertrouwen in mij zelf niet vinden, en het resultaat is een 11e plaats. Om het kampioenschap binnen te slepen is een top drie nodig of mijn twee rivalen Robin Fick en Sebastian Jonker moeten achter mij finishen.

Voor race twee was het gelukkig droog. Ik had een normale start en probeerde gewoon rustig te blijven en ritme te vinden. Voor me zie ik Robin Fick onderuit gaan in de tweede ronde. Robin maakt nu dezelfde fout als ik in race één. Sebastiaan Jonker zat al achter mij. Ik probeer het tempo te verhogen en vooral geen fouten maken.

In de laatste ronde haalt Robin mij nog weer in aan de binnenkant. We gaan de laatste bocht in en Robin zit voor me en Sebastian achter mij. De finish is in dezelfde volgorde en genoeg om het Europees Freetech50 kampioenschap binnen te halen.

Helaas is er na race twee in de uitloop ronde een ernstig ongeluk gebeurt in de uitloop ronde. Hierbij waren twee freetech rijders en een classic bij betrokken. Simon Falla raakte ernstig gewond aan zijn been en ligt op dit moment in het ziekenhuis. Mijn gedachten zijn bij hem. Ik wens Simon een voorspoedig herstel.

We hebben ons doel bereikt, het is een zwaar en druk seizoen geweest met veel ups maar ook veel downs. Ik heb samen met mijn sponsoren en mensen om me heen ons doel bereikt. Voor ons een wereld prestatie. Zonder deze mensen zou het niet gelukt zijn.

Met dank aan, Bidalot, Emot, Tiben Motorsport, Reflexx engineering, Brisk, Frank MXparts, Bert Smit Reklame, Frederic Leduc Ldc Prod, Hennie, Rosenna, Gerard, Jan Reind en mijn vader en moeder.