Herstel Red Bull Honda World Superbike rijders loopt voorspoedig

40
red-bull-honda_ets
Leon Camier (l) en Jake Gane (R) | © Honda Pro Racing

Het herstel zowel Leon Camier als ook Jake Gagne loopt voorspoedig. Beide Red Bull Honda World Superbike Team coureurs werken er hard aan om er tijdens de volgende ronde in Imola weer bij te kunnen zijn.

Het zit het in Nieuwleusen gevestigde Red Bull Honda World Superbike Team opnieuw niet mee. Raakte Leon Camier twee wekend geleden bij een crash tijdens de eerste wedstrijd op het Motorland geblesseerd – o.a. drie gebroken ribben en een gekneusde long – het afgelopen weekend tijdens de thuiswedstrijd van het team op het TT Circuit Assen werd tot overmaat van ramp ook de Amerikaan Jake Gagne nog eens uitgeschakeld bij een crash in de vrije trainingen (rugblessure, gekneusde heup en een flinke vleeswond aan zijn elleboog).

Een flinke tegenslag dus voor het team dat in Assen al voordat de eerste wedstrijd verreden werd alweer in kon pakken en onverrichte zake huiswaarts kon keren. Naast de wedstrijden in Assen moest het team ook nog eens afzien van een heel belangrijke tweedaagse test die deze week woensdag en donderdag gepland stond op het circuit van Brno in Tsjechië.

Maar zoals als teammanager Kervin Bos in Assen al liet weten: “Het gaat er niet om hoe hard je wordt neergeslagen, het is veel belangrijker hoe sterk je weer opstaat”.

Dit opstaan moet als het goed is gaan gebeuren tijdens de volgende WorldSBK ronde welke van 11 t/13 mei wordt verreden op het historische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola in Italië.

Zowel Gagne als ook Camier hopen op tijd hersteld te zijn en in Imola weer van de partij te zijn. Gagne heeft de afgelopen dagen thuis in de Verenigde Staten nog een aantal medische onderzoeken gedaan en keert vrijdag al weer terug naar Europa om zaterdag aanwezig te zijn bij de jaarlijkse Ten Kate Pitstopdag in Nieuwleusen. De Amerikaan twijfelt er dan ook geen moment aan dat hij niet op tijd fit zal zijn voor de volgende ronde.

Camier daarentegen heeft nog iets meer tijd nodig maar liet dezer dagen weten dat ook zijn herstel voorspoedig verloopt en hij zich elke dag iets beter voelt.

“Ik voel me elke dag een stuk beter, het is op zijn zachtst gezegd best nog wel een lang proces, maar ik hoop snel weer terug te zijn. Ik hoop er in Imola weer bij te zijn, hoewel de artsen daar nog niet zo zeker van zijn, maar we zullen zien! Ik zal later deze week nog een aantal scans hebben om te zien hoe alles geneest. Ik heb een goed team van artsen en fysio’s om me heen, dus het gaat goed, sneller zelfs als men in eerste instantie dacht.”

Het doel is om zo snel mogelijk terug te keren op de Honda CBR1000RR Fireblade SP2 en te werken met zijn nieuwe team:

“Hopelijk kan ik zo snel mogelijk terugkomen en goede resultaten behalen voor mezelf en het team. Dat is het plan, we zullen zien en ik werk er zo hard mogelijk aan om terug te komen. Fingers crossed, we zullen zien.”

Ondanks dat het Red Bull Honda World Superbike Team ervan overtuigd is dat men in Imola weer met hun twee eigen vertrouwde rijders aan de start zal verschijnen heeft men voor alle zekerheid wel al een eventuele reserverijder gevonden. De Zwitserse Moto2 coureur Dominique Aegerter zal met het team meereizen naar Imola en als het nodig mocht zijn dan zal hij als eventuele invaller op gaan treden.

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Toegangsprijzen & informatie TT Circuit Assen
Openbaar vervoer WK Superbikes
Weersverwachting Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag