Hervé Poncharal: ‘Shortlist met vijf namen voor 2019’

5
bendsneyder
Bo Bendsneyder en Hervé Poncharal - Silverstone 2017 | foto© Tech 3 Racing

Naast de overstap van Yamaha naar KTM in de MotoGP klasse gaat het Tech3 Racing Team in 2019 ook in de Moto2 klasse gebruik maken van een KTM chassis. Wie de machines gaan bemannen is nog niet bekend, teambaas Hervé Poncharal heeft echter wel al een shortlist gemaakt met daarop vijf mogelijke kandidaten.

Het Tech3 Racing Team komt dit seizoen uit in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap met de Australiër Remy Gardner en Nederlander Bo Bendsneyder. Het Franse team maakt daarbij gebruik van een eigenbouw Mistral 610 chassis.

Nadat onlangs bekend werd dat het Franse team onder leiding van Hervé Poncharal na een samenwerking van 20 jaar met Yamaha in de MotoGP klasse de overstap zal gaan maken naar KTM werd al snel duidelijk dat dit seizoen tevens het laatste seizoen is dat het team in de Moto2 klasse gebruik zal maken van hun eigen Mistral 610 chassis. Vanaf het seizoen 2019 zal het team namelijk ook in de Moto2 klasse gebruik gaan maken van een KTM chassis voorzien van de nieuwe Triumph krachtbron.

Of Gardner en Bendsneyder na deze overstap ook in 2019 uit zullen blijven komen voor het team is nog niet bekend. Poncharal heeft namelijk zijn rijdersbezetting voor komend seizoen nog niet bekend gemaakt. Wel liet de Franse teambaas afgelopen week tegenover het Duitse Speedweek weten dat hij inmiddels een shortlist heeft gemaakt, een lijst met daarop vijf namen van mogelijke kandidaten.

De meest opvallende naam op deze lijst is de naam van de huidige leider in de tussenstand van het Moto3 wereldkampioenschap Marco Bezzecchi. De 19-jarige Italiaan, die deel uitmaakt van de VR46 Riders Academy, zou zich zelf gemeld hebben bij Poncharal ondanks  dat hij nog een contract voor komend seizoen op zak heeft bij zijn huidige team, Redox PruestelGP.

“Het klopt dat Bezzecchi één van de kandidaten is maar we weten ook dat hij een tweejarig contract heeft met Florian Prüstel en u kent ons beleid: we doen niets totdat we de officiële bevestiging van de heer Prüstel hebben dat hij beschikbaar is zonder enige vergoeding voor 2019,” aldus Poncharal in het gesprek met Speedweek.

Partijen zullen tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Brno verder praten mits Bezzecchi groen licht heeft van zijn huidige team.

Naast Bezzecchi zijn Enea Bastianini, Romano Fenati, Marcel Schrötter en huidig teamlid Gardner de overige vier namen op het verlanglijstje van de Franse teambaas.

Opvallend hierbij is dat de naam van Bendsneyder niet voorkomt op deze lijst. Daarnaast is en blijft het de grote vraag hoe groot de invloed zal zijn van KTM bij het aantrekken van het rijdersduo voor komend seizoen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl