Tech3 Racing Team eigenaar en teambaas Hervé Poncharal heeft zondagmiddag na afloop van de Moto2 race in Motegi gereageerd op het ongeval waarbij Bo Bendsneyder een open scheenbeenbreuk opliep: “Heel verdrietig en bezorgd over wat er vanmiddag met Bo is gebeurd.”

Bo Bendsneyder verblijft momenteel in het ziekenhuis Utsonomiya hospital in Tokyo. De Tech 3 Racing werd hier opgenomen na een voorval in de laatste ronde van de Moto2 race van de Japanse Grand Prix. Een losgeraakt onderdeel van een ontplofte generator (dynamo) van Bendsneyder’s machine raakte zijn linkerbeen die daarbij flinke lichamelijke schade aanrichtte.

Lees ook: Geëxplodeerde generator doorboort scheenbeen Bendsneyder
Lees ook: Bo Bendsneyder: ‘Operatie in Japan, alleen op zijn vroegst maandagavond’

Na afloop van de wedstrijddag op het Twin Ring Motegi Circuit reageerde ook Tech3 Racing Team eigenaar en teambaas op het ongeval van de Nederlander.

Hervé Poncharal: “Voordat we iets zeggen over de vandaag verreden Moto2 race van de Tech3 jongens, moet ik kwijt dat ik heel verdrietig en bezorgd ben over wat er vanmiddag met Bo is gebeurd. Gedurende de allerlaatste ronde van de wedstrijd ging zijn motor kapot waarbij er een onderdeel afvloog die zijn linkerbeen heeft geraakt. Daarbij heeft hij een volgens de eerste berichten die wij van de artsen hebben gehoord een open scheenbeenbreuk opgelopen, en dat is heel slecht en vervelend nieuws. Hijzelf kon daar helemaal niets aan doen, hij is na het voorval niet eens gecrasht. Bo heeft zijn machine de pijn verbijtend langs de kant geparkeerd om vervolgens te constateren dat zijn linker scheenbeen was gebroken. Het is ongelofelijk en een heel erg ongelukkig ongeval, ik hoop echt dat we Bo nog terugzien voor het einde van het seizoen. We kunnen daar nu nog geen uitspraken over doen, maar dit is wel het meest ongelukkige dat een coureur kan overkomen. We hopen dan ook dat hij snel en voorspoedig hersteld en hij dat hij in ieder geval snel naar huis terug mag keren, herstellen en uitrusten. Het is een vervelend moment, helemaal nu dit gebeurd is tijdens de eerste van drie opeenvolgende overzeese raceweekenden. Dat is altijd een slecht gevoel. Wij moeten nu hier alles inpakken en vervolgens vanuit hier naar Australië vliegen. Eén iemand blijft hier achter, en dat is niet hoe het hoort. We staan achter onze coureurs en helpen ze graag, ik hoop dan ook dat er snel betere dagen aanbreken voor Bo.”

Inmiddels heeft Bo Bendsneyder ook zelf vanuit Japan een eerste reactie gegeven. Beluister het verhaal van de pechvolle Nederlandse Moto2 coureur middels onderstaande audiolink.

 

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App