Het WorldSBK startveld voor het seizoen 2020 begint steeds meer vorm te krijgen. Hoewel alle coureurs en teams nog niet officieel bevestigd zijn lijken de voortekenen voor komend seizoen positief.

Zagen we in 2019 regelmatig een startveld van minder dan 20 coureurs in het FIM Superbike World Championship, voor het seizoen 2020 lijkt het aantal vaste deelnemers aan het productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap aanzienlijk groter uit te vallen.

Als eerste is er natuurlijk de komst van het nieuwe officiële Honda (HRC) World Superbike Team met Alvaró Bautista en Leon Haslam. Daarnaast bestaat er nog steeds een kans dat het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate Racing Yamaha met een tweede coureur (Sandro Cortese) naast de reeds bevestigde Loris Baz aan de start zal verschijnen.

Hetzelfde geldt voor Team Pedercini Racing dat in 2020 niet alleen met Jordi Torres aan de start zal verschijnen maar zich inmiddels versterkt heeft door de komst van Lorenzo Savadori.

Nieuw en reeds bevestigd is de overstap van Motocorsa Ducati van het Italiaans Superbike kampioenschap naar het WorldSBK. Leandro Mercado is inmiddels aangetrokken als coureur met dien verstande dat men pas vanaf de eerste Europese ronde van het seizoen in Jerez van de partij zal zijn en zich uitsluitend zal beperken tot deelname aan de Europese rondes en de thuisrace van Mercado in Argentinië.

Ook Honda (MIE), het team dat het afgelopen seizoen actief was als het Moriwaki Althea Honda Team – en daarnaast in de kleuren van Althea Mie Racing Team Alessandro Delbianco als derde rijder inzette – is voornemens om komend seizoen met twee coureurs aan de start te verschijnen. Wie de twee coureurs zullen zijn is officieel nog niet bekend gemaakt, dit lijkt echter nog slechts een kwestie van tijd.

Hetzelfde geldt voor Orelac Racing VerdNatura, het team dat Tati Mercado onlangs zag vertrekken. Inmiddels is het team voor de World Supersport klasse een samenwerking aangegaan met Puccetti Kawasaki Racing. Binnen deze nieuwe samenwerking zal men in 2020, onder de vlag van Turkisch Racing, actief zijn met de vanuit de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap overgekomen Can Öncü.

Als laatste lijkt het ook zo goed als zeker dat Brixx Ducati, na een aantal wildcard optredens in 2019, komend seizoen als vast team van de partij zal zijn. Het Britse team zal zo goed als zeker met de Fransman Sylvain Barrier aan de start verschijnen tijdens alle Europese wedstrijden.

Het wachten is nog op een aantal bevestigingen, maar als de voortekenen ons niet bedriegen dan lijkt het erop dat het WorldSBK deelnemersveld in 2020 zal bestaan uit 22 coureurs die voor alle evenementen ingeschreven zullen worden en een tweetal coureurs die het startveld daarnaast nog eens komen versterken tijdens de Europese wedstrijdweekenden.

De voorlopige 2020 WorldSBK deelnemerslijst:

 • Kawasaki Racing Team WorldSBK: Jonathan Rea, Alex Lowes
 • Pata Yamaha Official WorldSBK Team: Michael van der Mark, Toprak Razgatlioglu
 • Aruba.it- Racing Ducati: Chaz Davies, Scott Redding
 • BMWMotorrad Motorsport: Tom Sykes, Eugene Laverty
 • Honda HRC: Alvaro Bautista, Leon Haslam
 • Ten Kate Racing Yamaha: Loris Baz, Sandro Cortese? *
 • Yamaha GRT: Federico Caricasulo, Garrett Gerloff
 • Team Pedercini Kawasaki: Jordi Torres, Lorenzo Savadori
 • Go Eleven Ducati: Michael Ruben Rinaldi
 • Barni Ducati: Leon Camier
 • Puccetti Kawasaki Racing: Xavi Fores
 • Motocorsa Ducati: Leandro Mercado **

Onderstaande teams werken op dit moment nog aan hun plannen voor komend seizoen. Orelac Kawasaki en Brixx Ducati plannen beiden een start met slechts één coureur terwijl Honda (MIE) zo goed als zeker in 2020 met twee coureurs aan de start zal verschijnen.

 • Orelac Kawasaki: Maximilian Scheib*
 • Brixx Ducati: Sylvain Barrier? * | **
 • Honda (MIE): Takumi Takahashi?, Ryuichi Kiyonari? Yuki Takahashi? Alessandro Delbianco?*

* Nog niet officieel bevestigd
** Uitsluitend Europese rondes

Naast bovengenoemde deelnemers staan er inmiddels ook al een aantal wildcard optredens gepland, zo zal voormalig MotoGP coureur Jonas Folger zo goed als zeker tijdens de wedstrijdweekenden in Assen, Oschersleben en Catalunya van de partij zijn.

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App