Het 2023 seizoen van: Jaimie van Sikkelerus

1382
jaimie-van-sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus en zijn crew | foto© MPM Routz Racing

In de rubriek ‘Het 2023 seizoen van’ vragen we in de rustige winterperiode wekelijks een bekende Nederlandse wegracecoureur naar zijn of haar seizoen. Hoe kijken ze terug op het afgelopen seizoen, wat waren hun momenten, wat waren de zaken om snel te vergeten en waar kijkt men naar uit voor komend seizoen. Deze week: Jaimie van Sikkelerus

Naam: Jaimie van Sikkelerus
Woonplaats: Akersloot
Leeftijd: 26
Kampioenschap: British Superbike Championship
Categorie:
Supersport 600
Team:
MPM Routz Racing
Startnummer:
74

Hoe kijk je terug op het seizoen 2023
In 2023 hebben we mooie dingen laten zien. Podiums, Donington Park gewonnen, toch had ik zelf op zijn minst aan het einde van het seizoen in de top 3 willen staan en dat heb ik niet waar kunnen maken, en daar baal ik best wel van. Dit had meerdere redenen. In het begin liepen we al te klooien met een kleine breuk in het kuitbeen en later in het seizoen kregen we te maken met een ‘subchondral fracture’ in de linker knie wat ook zeker niet hielp. Maar mijn resultaten waren ook niet zoals ik dat zelf voor ogen had. We werden uiteindelijk vijfde in de eindstand van het kampioenschap.

Met wie heb je in 2023 het mooiste duel uitgevochten?
Ik denk toch wel met Tom Booth-Amos en Ben Currie.

Op welk circuit was dit en waarom?
Dit was op Oulton Park (race 1) waarbij we ons met z’n drieën los wisten te rijden van de rest van het veld en uiteindelijk met z’n drieën binnen 0,3 seconde van elkaar de finishlijn passeerden

Wat is je persoonlijke hoogtepunt in 2023
Denk toch ook dat het dezelfde wedstrijd in Oulton Park was. De wedstrijd in Donington Park winnen was natuurlijk super, helemaal omdat ik ook nog erg met mijn enkel liep te klooien op dat moment. Maar deze overwinning voelde toch een beetje van, ja hoe zeg je dat… als in de schoot geworpen gekregen of zoiets. Ik reed weliswaar op een podiumpositie maar bij het ingaan van de laatste ronden crashte de aan de leiding rijdende Ben Currie. Het was weliswaar zijn eigen fout, maar zonder deze crash had ik de race niet gewonnen.

Startend vanaf de eerste rij op de grid in een Sprint race over 12 ronden op Oulton Park, in deze race met z’n drieën acht seconden weg te rijden van de rest van het veld, de snelste race ronde rijden waardoor ik een dag later voor het eerst in de drie jaar dat ik in het BSB rijdt vanaf de pole mocht starten hecht ik persoonlijk meer waarde aan. Helemaal aangezien ik altijd moeite had op Oulton Park, en dit was voor mij het bewijs dat ik het daar ook kon.

Wat is iets om snel te vergeten?
Mag ik er 3 uitkiezen? Vast wel. Snetterton, toen mijn blok stuk ging na een goede comeback. Cadwell, toen McGlinchey vol bij mij achter in de motor dook met een flinke crash en nare blessure tot gevolg. Donington Park, waarbij ik in de eerste bocht door een crash voor me vanaf de dertiende plaats terug moest zien te komen. Aangekomen op de vierde plaats in de voorlaatste bocht van de race met een ‘do or die’ actie naar de derde plaats wist te komen om vervolgens door een ‘slechte’ exit als vijfde de finish te passeren op slechts 0,2 seconden van de derde en laatste podiumplaats. Op zichzelf best wel een goede race, maar ik had daar gewoon op het podium moeten staan.

Waar kijk je het meest naar uit in 2024
Ik hoop op een onwijs mooi en leerzaam seizoen met de overstap naar de Superbike klasse (Pathway). Iets waar we vanaf het eerste jaar dat ik in het BSB rijdt al naar toe hebben gewerkt maar sneller dan verwacht werkelijkheid wordt. Wat uiteraard zonder de prachtige mensen om mij heen, waaronder mijn trouwe sponsoren, onmogelijk was geweest.

Verder wil ik iedereen een prachtige jaarwisseling wensen, en daarbij een heel gezond en gelukkig 2024!

Volgende week: Loris VenemanVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’


 
Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.