Het 2023 seizoen van: Loris Veneman

4276
loris-veneman
Loris Veneman (r) samen met vader Barry Veneman (l) - Portimã0 2023 | foto© Randy van Maasdijk

In de rubriek ‘Het 2023 seizoen van’ vragen we in de rustige winterperiode wekelijks een bekende Nederlandse wegracecoureur naar zijn of haar seizoen. Hoe kijken ze terug op het afgelopen seizoen, wat waren hun momenten, wat waren de zaken om snel te vergeten en waar kijkt men naar uit voor komend seizoen. Deze week: Loris Veneman.

Naam: Loris Veneman
Woonplaats: Dalfsen
Leeftijd: 17 jaar
Kampioenschap: FIM Superbike World Championship
Categorie: WorldSSP 300
Team in 2023: MTM Kawasaki
Startnummer: 7Hoe kijk je terug op het seizoen 2023?
We hebben veel progressie geboekt met goede resultaten. Sowieso beter dan dat ik verwacht had voor het seizoen.

Met wie heb je in 2023 het mooiste duel uitgevochten?
Niet met een specifiek iemand, over het algemeen met bijna elke rijder wel mooie duels gehad. Maar ik denk het mooist als in clean vechten dan Jeffrey want het was mijn teamgenoot en dan ben je over het algemeen iets voorzichtiger met inhalen dan bij andere rijders.

Op welk circuit was dit en waarom?
Aragon en Magny Cours, dit waren mijn weekenden dat ik echt voor het podium vocht en voorin zijn de gevechten netter dan achterin de groepen.

Wat is je persoonlijke hoogtepunt in 2023
Aragon race 1. Ja spreekt wel voor zich denk ik van plaats 15 naar de overwinning gereden.

Wat is iets om snel te vergeten?
Barcelona, te veel fouten gemaakt die onnodig waren.

Waar kijk je het meest naar uit in 2024?
Thuisrace in Assen!!

Loris Veneman werd in zijn debuut seizoen in het wereldkampioenschap beste rookie in de World Supersport 300 klasse. Met onder andere een overwinning in Aragon, een derde plaats op Magny Cours en negen top-10 klasseringen werd Veneman achtste in de eindstand.

In 2024 zal de zoon van voormalig Grand Prix coureur Barry Veneman opnieuw in de kleuren van het Belgische MTM Kawasaki aan de start verschijnen in het FIM Supersport 300 World Championship.

Volgende week: Jeffrey BuisVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.