Erg positief, we hebben de meeste doelen bereikt en grote stappen gemaakt. Het belangrijkste is dat we veel hebben geleerd en de nodige ervaring hebben opgedaan.

Met wie heb je in 2023 het mooiste duel uitgevochten?
Melvin van der Voort, hij was het hele jaar mijn grootste concurrent waar ik grote gevechten mee heb gehad.

Op welk circuit was dit en waarom?
Ik denk in Assen, het controversiële incident in race 1 was jammer maar de battles in race 2 waarbij ik uiteindelijk de winnaar werd was denk ik het beste gevecht dit seizoen.

Wat is je persoonlijke hoogtepunt in 2023
Hockeheim. Ik pakte mijn eerste pole position en kon in race 1 domineren door de hele race consistente en snelle rondes te rijden en uiteindelijk met een voorsprong te winnen. In race 2 pakte ik het kampioenschap wat een aantal weken later afgepakt werd.

Wat is iets om snel te vergeten?
Het protest waardoor mijn kampioenschap helaas afgepakt werd.

Waar kijk je het meest naar uit in 2024?
Wildcards in het WK. Ondanks dat het nog niet zeker is welke race(s) ik in de World Supersport mee ga rijden heb ik er onwijs veel zin in. Ik heb dit jaar een voorproefje gehad in Portimão en het smaakt naar meer.

Twan Smits werd kampioen in de tweede en laatste race op het circuit van Hockenheim in de IDM Supersport 600. Een aantal weken later werd hem zijn titel ontnomen doordat het team van Melvin van der Voort via een rechtzaak zijn penalty van Assen teniet gedaan zag worden waardoor Van der Voort uiteindelijk de titel wist te behalen en Smits genoegen moest nemen met de tweede plaats in het klassement.

Volgende week: Jaimie van Sikkelerus

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: