Het 2023 seizoen van: Twan Smits

641
twan-smits
Twan Smits | foto© Jan Timmerman

In de rubriek ‘Het 2023 seizoen van’ vragen we in de rustige winterperiode wekelijks een bekende Nederlandse wegracecoureur naar zijn of haar seizoen. Hoe kijken ze terug op het afgelopen seizoen, wat waren hun momenten, wat waren de zaken om snel te vergeten en waar kijkt men naar uit voor komend seizoen. Deze week: Twan Smits.

Naam: Twan Smits
Woonplaats: Steenwijk
Leeftijd: 19 jaar
Kampioenschap: IDM
Categorie: Supersport 600
Team in 2023: Team Apreco
Startnummer: 85

Hoe kijk je terug op het seizoen 2023?
Erg positief, we hebben de meeste doelen bereikt en grote stappen gemaakt. Het belangrijkste is dat we veel hebben geleerd en de nodige ervaring hebben opgedaan.

Met wie heb je in 2023 het mooiste duel uitgevochten?
Melvin van der Voort, hij was het hele jaar mijn grootste concurrent waar ik grote gevechten mee heb gehad.

Op welk circuit was dit en waarom?
Ik denk in Assen, het controversiële incident in race 1 was jammer maar de battles in race 2 waarbij ik uiteindelijk de winnaar werd was denk ik het beste gevecht dit seizoen.

Wat is je persoonlijke hoogtepunt in 2023
Hockeheim. Ik pakte mijn eerste pole position en kon in race 1 domineren door de hele race consistente en snelle rondes te rijden en uiteindelijk met een voorsprong te winnen. In race 2 pakte ik het kampioenschap wat een aantal weken later afgepakt werd.

Wat is iets om snel te vergeten?
Het protest waardoor mijn kampioenschap helaas afgepakt werd.

Waar kijk je het meest naar uit in 2024?
Wildcards in het WK. Ondanks dat het nog niet zeker is welke race(s) ik in de World Supersport mee ga rijden heb ik er onwijs veel zin in. Ik heb dit jaar een voorproefje gehad in Portimão en het smaakt naar meer.

Twan Smits werd kampioen in de tweede en laatste race op het circuit van Hockenheim in de IDM Supersport 600. Een aantal weken later werd hem zijn titel ontnomen doordat het team van Melvin van der Voort via een rechtzaak zijn penalty van Assen teniet gedaan zag worden waardoor Van der Voort uiteindelijk de titel wist te behalen en Smits genoegen moest nemen met de tweede plaats in het klassement.

Volgende week: Jaimie van SikkelerusVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’