De start van het seizoen voor Glenn van Straalen staat op punt van beginnen! De 18-jarige coureur uit Hoogkarspel is momenteel al in Australië, waar komend weekend de eerste World Supersport race van 2019 zal plaatsvinden. De afgelopen twee dagen heeft Van Straalen getest met de Kawasaki ZX-6R van het EAB Racing Team op Phillip Island.

Glenn van Straalen heeft in de afgelopen periode hard getraind om volledig fit aan zijn eerste volledige World Supersport 600 seizoen te kunnen beginnen. Van Straalen rijdt in 2019 voor het EAB Racing Team, waar hij vorig jaar ook de laatste races van het seizoen in Argentinië en Qatar voor heeft gereden. Vorige week zijn Van Straalen en zijn team afgereisd naar Australië. De eerste race van het seizoen vindt plaats op Phillip Island, een circuit wat ligt op zo’n 140km van Melbourne.

Maandag en dinsdag was er een tweedaagse test op Phillip Island, waarbij alle World Supersport coureurs van de partij waren. Het circuit was voor Van Straalen nieuw in tegenstelling tot vele andere rijders. Van Straalen wist gedurende de dagen veel progressie te maken en hij heeft met het team kunnen werken aan de afstelling van de motor. Aanstaande vrijdag start het eerste raceweekend van het seizoen.

Glenn van Straalen: ‘Ik kijk erg uit naar de start van het seizoen en het is natuurlijk geweldig om op Phillip Island te mogen rijden. Ik heb een sportieve en goede voorbereiding gehad. Tijdens de test heb ik kennis gemaakt met de Kawasaki ZX-6R en het circuit leren kennen. We hebben stappen gemaakt en ik heb er vertrouwen in dat we komend weekend nog een stap kunnen maken. Het is lastig om nu al een doel te bepalen, maar na de race weten we beter waar we staan en op welke posities we ons moeten focussen dit seizoen. Ik wil mijn trouwe sponsoren bedanken dat ik dankzij hun aan dit nieuwe avontuur kan beginnen!’

De World Supersport wedstrijd zal zondagmorgen om 03:15 uur Nederlandse tijd van start gaan en deze race wordt live uitgezonden op Eurosport 1.

 

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App