Het is ‘Lente’ voor Harry, zo kunnen we de uitkomst van de actie ‘Help Harry de Winter door’ misschien wel het beste omschrijven. Na de vele tegenslagen gedurende de afgelopen winter schijnt de zon inmiddels weer voor Harry Haddering, en is er mede door massale reacties en donaties een nieuwe rolstoelbus aangeschaft.

Harry Haddering
Harry Haddering kun je het beste omschrijven als een heldere creatieve geest, gevangen in een zwaar gehandicapt lichaam. De 45-jarige Assenaar heeft vanaf zijn geboorte volledige spasme (CP) door zuurstofgebrek en is gekluisterd aan een rolstoel. Op vele fronten haalde hij reeds de publiciteit en de laatste jaren zet hij zich tomeloos in voor arbeidsplaatsen voor gehandicapten. Motorsportliefhebbers die al wat langer meegaan kennen Harry als de geestelijk vader van Racesport.nl.

Soms zit het mee en soms tegen
Dat gold de afgelopen periode voor onze vriend Harry alias Mister Racesport.nl. Vorig jaar oktober moest zijn steun en toeverlaat: hulphond Matu, met pensioen. Een aantal weken geleden viel Harry uit zijn elektrische rolstoel en brak daarbij zijn linkerbeen op drie plaatsen. Alsof dat nog niet genoeg was brandde onlangs zijn aangepaste busje volledig uit langs de A28.

Help Harry de winter door
Omdat Harry zoveel gedaan heeft voor zowel de motorsport als ook voor de gehandicapte medemens zijn wij onlangs, vrienden van Harry, een actie gestart ‘Help Harry de winter door’ om samen met vele anderen iets terug te kunnen doen. Een aangepaste bus voor gehandicapten vervoer moet namelijk aan vele eisen van de RWD voldoen en is derhalve nogal kostbaar.

Bedankt
Het heeft ons, vrienden van Harry, deugd gedaan dat er massaal gereageerd is op onze oproep ‘Help Harry de winter door’. Niet alleen de vele reacties maar vooral ook de donaties hebben Harry in een korte tijd weer mobiel gemaakt.

Ruim € 2300 is er gestort en dat was, samen met het verzekeringsgeld, voldoende om een aangepaste Renault aan te schaffen. Een zeer welkome positieve ontwikkeling na de vele pech die Harry Haddering afgelopen winter heeft getroffen.

Deze inmiddels aangekochte Renault Kangoo heeft nog niet heel veel kilometers op de teller en daar hoopt Harry met zijn vader en of vriendin de komende jaren verandering in te brengen. Kortom, hij heeft zijn vrijheid weer terug! De auto is ook wat compacter dan het onfortuinlijke busje wat de parkeermogelijkheden in garages etc. vergroot.

We zijn iedereen die gereageerd en gestort hebben zeer erkentelijk en willen iedereen daarvoor, mede namens Harry en zijn naasten, hartelijk bedanken.

Harry de Jong
Diederick de Vries
Evert Slager