De startopstelling van de WorldSSP 300 klasse in Imola heeft de nodige veranderingen ondergaan, dit keer niet vanwege technische malheur maar vanwege straffen die een groot aantal coureurs na afloop van de Superpole 2 kwalificatie opgelegd kregen vanwege langzaam rijden en gevaarlijk rijgedrag.

Het begon zaterdag aan het einde van de middag niet alleen letterlijk te regenen in Imola, het regende ook penalties voor de coureurs uit de WorldSSP 300 klasse. Zoals al op de tv-beelden te zien was tijdens de Superpole 2 kwalificatie reden een groot aantal coureurs extreem langzaam, en in de ogen van de wedstrijdleiding erg gevaarlijk.

Maar liefst 10 van de 12 deelnemende coureurs aan de tweede kwalificatie kregen na afloop een sanctie opgelegd waaronder de als tweede en derde getrainde Scott Deroue en Robert Schotman.

Zo werden Ana Carrasco, Ali Adriansyah Rusmiputro, Enzo de la Vega, Manuel Bastianelli, Manuel Gonzalez en Kevin Sabatucci na afloop drie plaatsen teruggezet ten opzichte van hun oorspronkelijke kwalificatie positie en moeten Robert Schotman, Borja Sanchez, Galang Hendra Pramata en Scott Deroue zondagmiddag negen plaatsen inleveren op de startgrid.

Aangezien het merendeel van de twaalf coureurs uit Superpole 2 een straf kregen is de startopstelling compleet op de kop gezet. Opvallend daarbij is dat de pole getrainde Carrasco ondanks een penalty nog gewoon vanaf de eerste plaats op de grid aan de race mag beginnen en Deroue en Schotman, ondanks dat het tweetal negen plaatsen teruggezet werd, vanaf respectievelijk de zesde en zevende plaats aan de race mag beginnen.

Official statement: Following the Superpole 2 session, several riders suffered grid penalties in accordance with Article 1.21.2 of the 2018 FIM Supersport 300 World Championship Regulations. The riders were sanctioned by Race Direction because of “irresponsible and dangerous riding”, after they slowed their on-track pace in the closing minutes of the Superpole 2. As such, the revised starting grid for the two first rows is as follows: 1. Carrasco 2. Bastianelli 3. Jähnig 4. Sabatucci 5. Kalinin 6. Deroue.

Bekijk de volledig nieuwe startopstelling via onderstaande link.

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag