Zaterdagmiddag heeft het Smiths Racing BMW hun coureurs voor het seizoen 2019 aangekondigd. Peter Hickman blijft zijn huidige team trouw en zal voor het derde seizoen samenwerken in het British Superbike kampioenschap en tijdens de internationale road races waarbij James Ellison zijn teamgenoot wordt in het BSB.

Zaterdagmiddag tijdens de Motorcycle Live in Birmingham, Engeland kondigden meerdere teams hun coureurs aan voor het seizoen 2019 in het Bennetts British Superbike Championship, waaronder het succesvolle Smiths Racing BMW. Tijdens de grootste motorbeurs van het land werd bekendgemaakt dat Peter Hickman voor het derde seizoen op rij uit zal komen voor het Smiths Racing BMW team in het British Superbike kampioenschap waarbij James Ellison zijn teamgenoot wordt. Ook zal Hickman weer deelnemen aan de internationale road races waaronder de North West 200, Isle of Man TT, Ulster Grand Prix en de Macau Grand Prix. De 31-jarige coureur kende een ongekend succesvol seizoen op de roads waarin hij zijn eerste overwinningen behaalde tijdens de NW200 en de TT en wederom wist te winnen tijdens de Ulster GP en Macau GP.

Peter Hickman: “Ik ben echt heel blij dat ik in 2019 bij het Smiths Racing team blijf. Ikzelf, Rebecca, Alan en de rest van het team kunnen heel goed met elkaar en dit bewijzen de resultaten ook. Om bij hen te blijven was altijd wat ik wilde. Nu komt James ook bij het team waarmee ik in 2016 samenwerkte en we konden samen goed overweg. Hij heeft me toen veel geholpen en ik denk dat we elkaar kunnen motiveren. Hij en ik zijn kandidaten voor het kampioenschap dus maken wij deel uit van één van de sterkste teams. Daarnaast zullen we ook beschikken over de nieuwe BMW S1000RR die er absoluut fantastisch uit ziet, ik kan niet wachten om daar voor het eerst mee te rijden op het circuit en de roads. 

James Ellison: “Allereerst wil ik Alan, Rebecca en Darren bedanken voor deze kans. Ik had een zeer lastig 2018 voor meerdere redenen maar we misten enkele dingen om de resultaten te behalen die ikzelf en het TAG team graag wilden. Zij zijn een heel vriendelijk team die me heel welkom hebben laten voelen, dus ik wil hen bedanken en het beste wensen voor de toekomst. Ik vond dat het onmogelijk was om 2018 mijn laatste seizoen te laten zijn in het BSB na vele succesvolle jaren, dit is niet zoals ik ben. Het Smiths Racing BMW team hebben opnieuw een sterk seizoen gehad met Hicky die bewijst dat ze voor de titel meedoen. Wij zijn goede vrienden naast de baan maar natuurlijk flinke concurrenten op het circuit. Ik denk dat we elkaar zullen pushen voor het beste en dat we goed samen kunnen werken. De steun van iedereen, waaronder de fans, is geweldig geweest. Dat betekent veel voor mij.”

Naast deze aankondiging werd ook bekendgemaakt dat Xavi Fóres de overstap zal maken naar het British Superbike kampioenschap bij het officiële Honda team. Verder werd vandaag bevestigd dat Dan Linfoot zal rijden voor het Anvil Hire TAG Yamaha team naast Shaun Winfield, dat Matt Truelove met het Raceways Yamaha team de overstap maakt naar het British Superbike kampioenschap en dat ook David Allingham naar de hoogste Britse klasse zal promoveren samen met het EHA Racing Team.

Eerder dit jaar werd al duidelijk MotoGP coureur Scott Redding naar het British Superbike zal gaan bij het PBM Be Wiser Ducati team naast tweevoudig Brits kampioen Josh Brookes en dat het dit jaar winnende JG Speedfit Kawasaki team over de diensten van Glenn Irwin en Ben Currie zal beschikken.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App