Hickman op pole position voor 55e Macau Grand Prix

1930
Peter Hickman - Macau Grand Prix | © FHO Racing BMW

Peter Hickman heeft vrijdag pole position behaald voor de Macau Grand Prix. De Engelsman was iets minder dan een halve seconde sneller dan Davey Todd en Erno Kostamo, Nadieh Schoots eindigde als 21e.

Nadat op donderdag de enige vrije training werd verreden stonden er vrijdag twee 45-minuten durende kwalificatiesessies op het programma voor de 55e Macau Grand Prix. De omstandigheden op het 6,12 kilometer lange Circuito da Guia waren goed met zonneschijn en temperaturen boven de 20°C.

Het was drievoudig Macau GP-winnaar Peter Hickman die uiteindelijk met een 2’24.879 het snelst was en daardoor zaterdagochtend vanaf pole position mag beginnen voor Davey Todd en Erno Kostamo, winnaar van de Macau Grand Prix in 2022. David Datzer kwalificeerde zich als vierde voor de 51-jarige Michael Rutter en Phil Crowe met Brian McCormack daarachter op de zevende plaats die er een BMW top zeven van maakte. Rob Hodson noteerde de achtste rondetijd voor Lukas Maurer en David Johnson.

Michael Rutter (8) en David Datzer (55) | © Macau Grand Prix

Nadieh Schoots eindigde als 21e op de tijdlijst met een 2’39.669. Omdat ze daarmee buiten de 110% van Hickman heeft ze zich niet gekwalificeerd, of ze wel van start mag gaan in de race is nog niet duidelijk.

Nadieh Schoots op de Yamaha YZF-R1 van Basomba Racing voor Kamil Holán en Phil Crowe | © Macau Grand Prix

Zaterdagochtend om 07:30 uur lokale tijd, 00:30 uur Nederlandse tijd wordt de twintig minuten durende warm-up verreden met de race over twaalf ronden om 08:40 uur lokale tijd, 01:40 uur Nederlandse tijd. Dit zal live te volgen zijn via Ziggo Sport en via de officiële website van de Macau Grand Prix.

 Handige links Macau Motorcycle Grand Prix :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’