Hickman van start tijdens IRRC-wedstrijd in Imatra

1763
Peter Hickman ter hoogte van Bray Hill | © Isle of Man TT Races

Peter Hickman gaat dit jaar deelnemen aan de road races op Imatra in Finland. De inmiddels dertienvoudig Isle of Man TT winnaar is nieuwkomer op het historische circuit en zal zich bij de vaste deelnemers in het International Road Racing Championship (IRRC) voegen.

Mooi nieuws voor de organisatie en toeschouwers van de Imatranajo road races. British Superbike frontrunner, tweevoudig North West 200 winnaar, dertienvoudig Isle of Man TT winnaar en ‘snelste road racer ter wereld’ Peter Hickman komt namelijk naar Finland om deel te nemen aan het jaarlijkse road race evenement.

Op het voormalige Grand Prix circuit wordt nog steeds geracet echter tegenwoordig door het International Road Racing Championship (IRRC). Vorig jaar reisde Michael Dunlop af naar Finland om op te treden als gastrijder maar hij kreeg voornamelijk te maken met technische problemen. Nu zal Hickman zijn opwachting maken en hij neemt meerdere motoren mee, niet alleen voor zichzelf maar ook voor Brian McCormack en Pierre Yves Bian.

Hickman zal van start gaan in de Superbike klasse met de BMW M 1000 RR van FHO Racing in de Superstock configuratie waarmee hij met 136,358 mph gemiddeld de snelste ronde ooit reed op het Isle of Man tijdens afgelopen TT, ook neemt hij zijn Triumph 765 mee voor de Supersport klasse. Brian McCormack heeft beschikking over een BMW M 1000 RR en een Triumph 765, voormalig IRRC Supersport kampioen Pierre Yves Bian zal aan de start verschijnen met een Triumph 765.

De road races op Imatra worden verreden in het weekend van 1 en 2 juli.