Peter Hickman heeft op zaterdag voor de derde keer in zijn carrière de Macau Grand Prix gewonnen voor Michael Rutter en Martin Jessopp. Rutter startte het best maar Hickman bleek later toch een maatje te groot te zijn. De race werd na acht van de twaalf ronden afgebroken en niet meer herstart als gevolg van een incident waarbij Philip Crowe en Ben Wylie betrokken waren. 

Nadat Peter Hickman op vrijdag tijdens de kwalificatiesessie op overtuigende wijze pole position naar zich toetrok was de Brit ook de favoriet voor de 52e editie van de motorrace op het beroemde Circuito da Guia in Macau over 12 ronden.

Het was echter Michael Rutter die op de Honda RC213V-S goed van zijn plaats kwam en in de eerste drie ronden aan de leiding wist te rijden. Vervolgens vond Hickman dat het tijd was om de koppositie over te nemen en wist zijn 46-jarige concurrent door middel van een slipstream te passeren. De British Superbike coureur en inmiddels zeer succesvol road racer wist vervolgens een tempo aan te houden dat voor Rutter niet bij te houden was.

In de negende ronde van de wedstrijd ging het echter mis voor Ben Wylie en Philip Crowe. Het tweetal was betrokken geraakt bij een incident waardoor de rode vlaggen werden gezwaaid.  Inmiddels was 2/3 van de race verreden waardoor er geen herstart meer plaatsvond en Hickman de winnaar van de race was voor Rutter en Jessopp, verder eindigden Danny Webb, Gary Johnson, Horst Saiger, David Johnson, Derek Sheils, Davey Todd en de terugkerende Isle of Man TT legende John McGuinness in de top tien.

Aanvankelijk leek het een ernstig ongeluk maar later bleek dat Crowe er nagenoeg ongedeerd vanaf gekomen is en dat Wylie naar het ziekenhuis gebracht werd maar geen serieuze verwondingen had opgelopen.

macau

Macau race 2018 | foto© BMW Motorrad Motorsport

Hickman sluit hiermee een zeer succesvol seizoen op de Roads af met winst in alle internationale races, waaronder één overwinning tijdens de North West 200 in de Superstock klasse, zeges in de Superstock en Senior TT races tijdens de Isle of Man TT, twee gewonnen races in de Supersport en Superbike klasse tijdens de Ulster Grand Prix en nu dus wederom winst tijdens de Macau Grand Prix.

Volledige uitslag: Race_result


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App