Op de Sachsenring gaan zondagochtend om 11:00 uur de lichten op groen voor de negende Moto3 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Duitse Moto3 wedstrijd.

Ayumu Sasaki heeft zich voor het eerst in zijn Grand Prix-carrière op pole weten te kwalificeren. Dit is de tweede pole, na Hiroki Ono in Japan in 2016, voor een Japanse rijder sinds de introductie van de Moto3 klasse in 2012. Ono kreeg destijds echter een straf en startte vanaf de vierde plaats op de grid.


Dit is Honda’s vijfde opeenvolgende pole op de Sachsenring. Bovendien is dit de zevende opeenvolgende pole voor Honda, dat is de eerste keer dat dit in de Moto3-klasse is gebeurd sinds vorig jaar, toen Honda-rijders zich in de eerste negen races van het jaar op de pole wisten te kwalificeren.


Kaito Toba heeft zich als tweede gekwalificeerd, waarmee hij zijn vorige week beste kwalificatieresultaat van Assen evenaart. Dit is ook zijn derde start op de eerste rij, inclusief de openingsrace in Qatar dit jaar toen hij vanaf de pole de race won.


Met Ayumu Sasaki en Kaito Toba is dit de eerste Japanse 1-2 in een Moto3 kwalificatie sinds de Zuid-Afrikaanse GP in 2001 met Youichi Ui en Noburu Ueda.


Marcos Ramirez heeft zich op de derde plaats gekwalificeerd, wat de eerste keer is dat hij zich in de top drie heeft gekwalificeerd sinds Brno vorig jaar, toen hij ook derde was.


Lorenzo Dalla Porta heeft zich als vierde gekwalificeerd, wat de vijfde keer dit jaar is dat hij zich in de top zes heeft gekwalificeerd.


Romano Fenati, die twee jaar geleden op de Sachsenring als tweede over de finish kwam in de Moto3 race, vertrekt van de vijfde plaats op de grid, wat overeenkomt met zijn beste kwalificatieresultaat van het jaar tot nu toe in Italië.


Na in Assen op het podium in Assen te zijn gefinisht heeft Jakub Kornfeil zich gekwalificeerd op de zesde plaats, wat zijn beste kwalificatieprestatie is sinds hij vorig jaar de vierde snelste tijdens de kwalificatie in Australië was.


De leider van het kampioenschap, Aron Canet, heeft zich slechts als 22e gekwalificeerd, wat zijn slechtste kwalificatieresultaat is sinds hij ook 22e was tijdens de GP van Amerika in 2016.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App