Jorge Martin kan zondag in Sepang zijn eerste matchpoint verzilveren en de Moto3 wereldtitel veiligstellen. De Spanjaard begint zondag met een voorsprong van 12 punten op Marco Bezzecchi en 20 punten op zijn teamgenoot Fabio Di Giannantonio aan de voorlaatste race van het seizoen.

Naast Francesco Bagnaia in de Moto2 klasse kan Jorge Martin zondag in Sepang de Moto3 wereldtitelstrijd vroegtijdig beslissen. De Spanjaard die met 215 punten achter zijn naam aan de voorlaatste wedstrijd van het seizoen begint heeft nog twee rivalen die hem van de titel af kunnen houden, te weten Marco Bezzecchi (203 punten) en Fabio Di Giannantonio (195 punten).

Ondanks een voorsprong van twaalf punten is het zeker nog niet gedaan maar Martin wordt kampioen……..

…als hij wint en Bezzecchi eindigt niet bij de eerste vijf finisht.

….als hij als tweede eindigt, Bezzecchi niet beter dan de 9e plaats weet te scoren en Di Giannantonio niet op het podium finisht.

…als hij als derde eindigt, Bezzecchi niet beter dan de 13e plaats weet te scoren en Di Giannantonio niet beter dan de 5e plaats weet te behalen.

….als hij als 4e eindigt, Bezzecchi geen punten weet te scoren en Di Giannantonio niet beter dan de 8e plaats weet te behalen.

 

LET OP: Het oorspronkelijke tijdschema van zondag is gewijzigd!!

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App