Daniel Holgado heeft vrijdag in Valencia de laatste Red Bull MotoGP Rookies Cup pole van 2020 voor zich opgeëist. Zonta van den Goorbergh werd op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander terwijl Collin Veijer, mede door een crash, genoegen moest nemen met de vijftiende startplaats.

Voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs staat dit weekend in Valencia de laatste ronde van 2020 op het programma. Vrijdag tijdens de eerste dag stonden er twee vrije trainingen en de kwalificatie op het programma, een kwalificatie waarin de startplaatsen te verdienen waren voor de twee dit weekend te verrijden races.

Tijdens de twee vrije trainingen wisten Collin Veijer en Zonta van den Goorbergh zich uitstekend binnen de top tien te handhaven.  Veijer (8 en 9) en Van den Goorbergh (9 en 10) begonnen later op de dag dan ook vol vertrouwen aan de kwalificatie.

De kwalificatie verliep echter niet zonder de nodige hindernissen, dit nadat Pedro Acosta ten val kwam en de sessie onderbroken werd met een rode vlag situatie. Na een korte onderbreking kon de kwalificatie hervat worden. Van de Goorbergh wist meteen zijn mannetje te staan door een snelle rondetijd op de klok te zetten terwijl Veijer op het meest ongunstige moment in de kwalificatie onderuit schoof. De jonge Staphorster kon zijn machine nog wel oppakken, terugrijden naar de pits om in de slotfase nog een paar ronden te rijden maar meer dan een vijftiende rondetijd zat er niet meer in. Van den Goorbergh daarentegen wist met een snelste rondetijd van 1’42.370 de zevende startplaats veilig te stellen.

De laatste Red Bull MotoGP Rookies Cup pole van 2020 werd een prooi voor de Spanjaard Daniel Holgado voor Acosta, David Salvador, Izan Guevara en de Japanner Mario Aji.

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend in Valencia gaat zaterdagmiddag om 16:55 uur van start en is LIVE te volgen via de gebruikelijke kanalen.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App