Wat Honda betreft staat de positie van Jorge Lorenzo binnen het Repsol Honda Team niet ter discussie. Dit nieuws heeft de grootste motorenfabrikant in een gesprek met de Spaanse sportkrant Marca laten weten naar aanleiding van geruchten in de Italiaanse media. Maar is de liefde nog wederzijds, dat blijft vooralsnog de grote vraag.

Het nieuws ging afgelopen zondag op de Sachsenring als een lopen vuurtje door de paddock en het mediacentrum. De geblesseerde Jorge Lorenzo zou twijfels hebben bij een terugkeer als coureur en het na de zoveelste blessure niet meer op kunnen brengen om op het hoogste niveau terug te keren. De komende drie weken zou de 32-jarige Lorenzo tijdens een vakantie op de Malediven willen gebruiken om voor zichzelf een beslissing te nemen.

Lees ook: Zevende blessure in 10 maanden voor Lorenzo, hoeveel pech kan je hebben?
Lees ook: Stopt Jorge Lorenzo als actief MotoGP coureur?

Nadat zondag op de Sachsenring Alberto Puig al reageerde door te zeggen dat hij niets af wist van de gedachten van zijn pupil en te verwachten dat Lorenzo er tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Brno gewoon weer bij zal zijn heeft nu de hoogste baas van de Honda Racing Corporation, Tetsuhiro Kuwata, zich uitgesproken over de toekomst van de vijfvoudig – en drievoudig MotoGP wereldkampioen.

Tetsuhiro Kuwata: “Het is niet waar, we geloven in Lorenzo en respecteren de contracten. We focussen ons op het bereiken van ons doel met hem. Tot voor kort dachten we aan één route naar ons succes (alles moest wijken en werd afgestemd op Marc Marquez) en dachten we niet na over verschillende richtingen. Nu is het een doel voor ons om succesvol te zijn met beide coureurs. We dromen ervan om een wereldkampioenschap te behalen met twee sterke Repsol Honda coureurs die beiden tot aan het einde van het seizoen meestrijden voor de titel. We blijven er dan ook keihard aan werken om dat ook met Lorenzo te bereiken. Wat betreft de geruchten over een mogelijk tussentijds vertrek van Lorenzo en een clausule daarvoor in het contract doe ik geen uitspraken, dat lijkt me vrij normaal. Wij respecteren de overeenkomsten met onze coureurs. Dat is onze werkwijze. We respecteren hem en blijven in hem geloven.”

Opmerkelijk is het in ieder geval wel, de grootste Italiaanse sportkrant van Italië komt op zaterdag met het nieuws dat Lorenzo twijfelt over zijn toekomst, slechts enkele dagen komt een grote Spaanse sportkrant met het nieuws dat Honda blijft geloven in de capaciteiten van Lorenzo. Vreemd, dit zijn namelijk twee totaal verschillende zaken.

Natuurlijk zegt Honda te blijven geloven in hun coureur, want het is een publiek geheim dat Lorenzo’s management een flinke afkoopsom in het contract heeft laten opnemen in het geval van een tussentijds vertrek op verzoek van Honda. Datzelfde zal uiteraard het geval zijn van de andere kant. Maar in een goed huwelijk moet de liefde en het vertrouwen van twee kanten komen. Van de kant van Honda lijkt dit in het geval dus wel snor te zitten, maar wat als Lorenzo tijdens zijn vakantie besluit het toch niet meer te zien zitten…………

Ja, precies dan ligt het niet aan Honda en is het de keus van Lorenzo, en wie moet dan betalen……..niet Honda maar de in het Zwitsere Lugano wonende multimiljonair Jorge Lorenzo. Ach ja, het zal de Spaanse en Italiaanse krant een worst wezen, maar wedden dat beide kranten de afgelopen dagen heel veel extra exemplaren van hun krant verkocht hebben.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App