Honda presenteert 2021 WorldSBK plannen met Bautista en Haslam

1661
V.l.n.r. Álvaro Baustista, Honda WorldSBK team manager Leon Camier en Leon Haslam | foto© HRC

Honda komt net als in 2020 ook in 2021 weer met een full-factory HRC team in actie in het World Superbike kampioenschap. Dinsdagochtend presenteerde de Japanse motorenfabrikant hun nieuwe Honda CBR1000RR-R Fireblade met wederom Álvaro Bautista en Leon Haslam als coureurs. 

Dinsdagochtend werden de plannen van Honda gepresenteerd voor het 2021 World Superbike seizoen. Net als in 2020 zullen Álvaro Bautista en Leon Haslam de Honda CBR1000RR-R Fireblade besturen. Ook team manager Leon Camier was erbij om vragen van de aanwezige pers te beantwoorden. De Brit beëindigde onlangs zijn carrière vanwege de slepende rugblessure die hij opliep in mei 2019 op het Autódromo Internacioal Enzo e Dino Ferrari di Imola.In 2020 kwam Honda met de gloednieuwe Fireblade als opvolger van de al behoorlijk oude voorganger. Na het eerste raceweekend in Australië volgde een stop van zo’n vijf maanden vanwege de uitbraak van het coronavirus, iets wat uiteraard de ontwikkeling van de nieuwe machine niet ten goede kwam.

Ook de start van het 2021 seizoen laat nog even op zich wachten en het eerste raceweekend staat gepland in het laatste weekend van mei op Motorland Aragón in Spanje. Aan motivatie geen gebrek maar de coureurs zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat ze aan de start staan voor hun eerste race van het jaar. Alvorens dat zover is zal het team eerst nog een aantal dagen testen, waaronder de komende twee dagen (31 maart en 1 april) op het Circuit de Barcelona-Catalunya voor de officiële WorldSBK test waar nagenoeg alle tams aanwezig zullen zijn.

Ook is Motul nu aangeschoven als partner van het Honda WorldSBK team.