Honda Racing UK in 2021 met Glenn Irwin en de Japanner Ryo Mizuno

honda-racing-uk
V.l.n.r. Tom Neave (Pirelli National Superstock 1000), Ryo Mizuno en Glenn Irwin

Glenn Irwin en de Japanner Ryo Mizuno vormen in 2021 het Honda Racing UK duo in het Bennetts British Superbike Championship. Beide heren zullen onderdeel zijn van een geheel nieuw project, het Honda Superbike Challenge Program. Het nieuwe project is een samenwerking tussen Honda UK en Honda Motor Co., Ltd. met als doel coureurs in nationale kampioenschappen (wereldwijd)te ondersteunen om zo verdere stappen te kunnen zetten in hun racecarrière.

Als eerste stap van deze nieuwe samenwerking zal de Japanner Ryo Mizuno zijn opwachting maken op de nieuwe CBR1000RR-R Fireblade SP in de Supernbike klasse van het prestigieuze Britse nationale wegracekampioenschap. De talentvolle Japanner en tweevoudig Japans kampioen (All-Japan J-GP3-kampioen in 2015 en All-Japan J-GP2-kampioen in 2017) heeft al de nodige ervaring op de CBR1000RR-R Fireblade SP in het All-Japan kampioenschap en de Suzuka 8H. Mizuno wordt binnen Honda Racing UK de teamgenoot van Glenn Irwin die onlangs zijn contract met het team met een jaar verlengde.

Ryo Mizuno: “Ik kijk echt uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik ben echt heel blij met deze overeenkomst om met het Honda Racing UK team en op de nieuwe CBR1000RR-R Fireblade SP uit te mogen gaan komen in het British Superbike Championship. Mijn dank gaat uit naar mijn familie, vrienden en persoonlijke sponsors, zonder hun steun was dit allemaal niet mogelijk. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en hoop later dit jaar veel succes te kunnen scoren voor onze fans”.

Neil Fletcher, hoofd Honda UK motoren: “We werken al een tijdje aan dit project met Honda Japan en ik ben erg enthousiast om het nu ook daadwerkelijk te zien gebeuren. Het Brits wegerace kampioenschap is heel erg competitief en dat Ryo zich bij het team voegt en naar de serie komt, is positief voor iedereen die erbij betrokken is. De Honda British Talent Cup is een enorm succesvol programma om racers in de MotoGP te krijgen, dus met het Honda Superbike Challenge Program kunnen we ons ook richten op Superbike-kampioenschappen over de hele wereld. Ik kijk er naar uit om Ryo, Glenn en Tom (Neave – actief in Pirelli National Superstock 1000) – in 2021 in actie te zien.”

Het is niet de eerste keer dat Honda Racing UK met een Japanse coureur actief zal zijn in het Bennetts British Superbike Championship. Zo wist men al drie keer de nationale Superbike titel te scoren met Ryuichi Kiyonari (2006, 2007, 2010).Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App