Huertas in 2024 met Aruba.it Racing – Ducati in World Supersport

1087
Adrián Huertas | © Kawasaki Racing

Adrián Huertas maakt in 2024 de overstap naar het Aruba.it Racing – Ducati team in de World Supersport klasse. De talentvolle Spanjaard wordt gezien als één van de grootste talenten in de WorldSBK paddock en stapt volgend jaar over naar het team dat momenteel aan de leiding staat in de WorldSSP categorie.

Met de opstap van Nicolò Bulega naar het Aruba.it Racing – Ducati team in de World Superbike klasse kwam er een zeer gewild zitje vrij in de World Supersport klasse. De Italiaan staat momenteel namelijk aan de leiding in de middencategorie met zijn Ducati Panigale V2 waarmee hij dit jaar al elf van de achttien races heeft gewonnen.Zijn plaats zal in 2024 worden overgenomen door Adrián Huertas. De Spanjaard werd in 2021 kampioen in de World Supersport 300 klasse met MTM Kawasaki en sinds 2022 rijdt hij in de World Supersport klasse met een ZX-6R van het Belgische team. Op die machine heeft de Spanjaard al indrukwekkende resultaten behaald waarvoor hij zelfs beloond werd met een test op de Kawasaki ZX-10R van het officiële Kawasaki WorldSBK Team.

Ook op de Superbike was Huertas indrukwekkend en reed hij onlangs tijdens de test op Motorland Aragón slechts een seconde langzamer dan Jonathan Rea en Alex Lowes. Het leek op een poging om de zeer getalenteerde Spanjaard binnen de Kawasaki-familie te houden maar dat is dus niet gelukt. Huertas rijdt in 2024 voor het Aruba.it Racing – Ducati team op een Ducati Panigale V2 en zal daarmee ongetwijfeld al een oog hebben op het zitje van landgenoot Álvaro Bautista, mocht de regerend wereldkampioen na 2024 besluiten om te stoppen.

Lees hieronder het officiële persbericht van Aruba.it Racing – Ducati: 


Het Aruba.it Racing WSSP team is verheugd om de komst van Adrian Huertas aan te kondigen. De Spaanse coureur, geboren in Madrid op 21 augustus 2003, zal de kleuren van het team verdedigen in het 2024 World Supersport Championship aan boord van de Ducati Panigale V2. Hij neemt de plaats in van Nicolò Bulega, de huidige leider in de WorldSSP, die vanaf volgend jaar de teamgenoot van Alvaro Bautista zal zijn in het Aruba.it Racing – Ducati WorldSBK team in de World Superbike klasse.

Huertas reed in het World Supersport 300 kampioenschap toen hij pas 16 jaar oud was en na een eerste seizoen in de leer werd hij in zijn tweede jaar wereldkampioen, met 6 overwinningen en 8 podiumplaatsen in de 16 verreden races. Daarna, in 2022, volgde de promotie naar het World Supersport kampioenschap en een gestage groei, waardoor hij in het huidige seizoen drie keer dicht bij het podium (P4) eindigde in de laatste vier rondes.

Adrian Huertas: “Ik ben echt heel blij met deze overeenkomst. Racen voor het Aruba.it Racing team is een groot voorrecht voor mij. Ik heb een doel: de eerste rijder worden die het wereldkampioenschap in alle drie de categorieën wint. Ik ben daar al in geslaagd in de World Supersport 300 klasse en ik geloof dat het Aruba.it Racing WSSP team absoluut de beste keuze is om in dit doel te blijven geloven. Ducati-coureur worden is ook een droom die uitkomt voor mij. Van kinds af aan heb ik Ducati altijd gesteund en nu krijg ik de kans om met de Panigale V2 te racen. Hiervoor wil ik mijn familie bedanken, mijn vrienden, mijn sponsors en iedereen die me heeft gesteund, zelfs op de moeilijkste momenten. En natuurlijk een bedankje aan Aruba.it Racing en Feel Racing voor het geven van deze kans.”

Stefano Cecconi (Aruba.it Racing-Ducati Team Principal): “We verwelkomen Adrian Huertas met veel enthousiasme. We hebben veel vertrouwen in zijn talent en we zijn er zeker van dat hij ons veel voldoening kan geven. We waarderen de vastberadenheid waarmee hij ons voorstel heeft geaccepteerd: het bevestigt de kwaliteit van het project dat twee jaar geleden begon toen we besloten om samen met Feel Racing het avontuur van het World Supersport kampioenschap aan te gaan.

We beschouwen het Aruba.it Racing WSSP team als een soort Junior team waarmee we jonge rijders ontwikkelen die vervolgens hun carrière kunnen voortzetten in het officiële WorldSBK team, zoals is gebeurd met Nicolò Bulega die volgend seizoen op de Ducati Panigale V4R zal rijden. Adrian wordt unaniem beschouwd als een van de beste opkomende rijders in de WorldSBK paddock en we verwachten dat hij zal blijven groeien en belangrijke resultaten zal behalen.”Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’