Huertas wint eerste WorldSSP 300 race in Assen voor Meuffels en Buis

1872
adrian-huertas
Adrian Huertas (99) aan de leiding in laatste bocht | foto© Jan Timmerman

Adrian Huertas is zaterdag in Assen winnaar geworden van de eerste WorldSSP300 race van de Prosecco DOC Dutch Round. De MTM Kawasaki coureur werd na 14 ronden tot winnaar uitgeroepen voor zijn twee Nederlandse teamgenoten Koen Meuffels en Jeffrey Buis.

De WorldSSP 300 coureurs maakten er zaterdag op het TT Circuit Assen een spannende aangelegenheid van tijdens hun eerste race van het weekend. Diverse keren werd er van positie gewisseld in de grote kopgroep, en er was tot aan de laatste ronde dan ook nog geen peil op te trekken wie met de winst aan de haal zou gaan. Uiteindelijk was het Adrian Huertas die in laatste meters de op dat moment aan de leiding rijdende Jeffrey Buis wist te verschalken en als eerste de finish passeerde. Buis passeerde als tweede de finish, maar de regerend wereldkampioen kreeg na afloop een track penalty aan zijn broek waardoor hij de tweede plaats moest laten aan zijn teamgenoot Koen Meuffels en zelf genoegen moest nemen met de derde plaats.

Bahattin Sofuoglu werd als vierde geklasseerd voor Kevin Sabatucci, Samuel Di Sora, Dorren Loureiro, de vanaf de pole gestarte Victor Steeman, Ton Kawakami en Unai Orradre.

Overige Nederlanders:
17e Twan Smits
18e Sven Doornenbal
20e Thom Molenaar

De tweede WorldSSP 300 race van het weekend gaat zondagmiddag in Assen om 15:15 uur van start.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze en alle andere sessies tijdens de tweede dag van de Prosecco DOC Dutch Round verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.