Hunter Ford, tweevoudig Australisch Yamaha R3 Cup kampioen, heeft zichzelf aardig in de nesten gewerkt. De 20-jarige Australiër, die onlangs een tweejarig contract tekende bij het Nutec RT Motorsports by SKM -Kawasaki, is namelijk opgepakt op verdenking van het handelen in synthetische drugs.

De komst van Hunter Ford als coureur naar het IDM is van de baan. De 20-jarige Australiër is onlangs door de Australische politie namelijk gearresteerd nadat bij hem thuis o.a een grote hoeveelheid XTC-pillen zijn gevonden.

De tweevoudig Australische Yamaha R3 Cup kampioen wordt momenteel verdacht van een negental drugs gerelateerde zaken waaronder een reeks aanklachten voor commerciële drugsleveringen. Voor elk van deze aanklachten geldt in Australië een maximale gevangenisstraf van 20 jaar. De Australische politie heeft in een vrijgegeven verklaring aangegeven dat er binnenkort nog meer arrestaties worden verwacht in deze omvangrijke drugszaak.

Ford zal als hoofdverdachte in voorlopig in hechtenis blijven totdat de Australische rechter in februari een uitspraak zal doen in deze zaak. Ford hangt een lange gevangenisstraf boven het hoofd, iets dat tevens het einde betekend van zijn sportieve carrière en waarmee er voorlopig een streep kan door zijn komst naar Europa.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App