Hyundai zal in 2019 als officieel Safety Car sponsor optreden binnen het MOTUL FIM Superbike World Championship. Het Koreaanse automerk gaat de Hyundai i30 Fastback N inzetten welke eind februari zijn debuut zal maken tijdens de openingsronde van het seizoen op Phillip Island in Australië.

Hyundai Motor en Dorna hebben zijn in september 2018 een driejarige samenwerking overeengekomen. De overeenkomst houdt in dat Hyundai de autosponsor wordt van het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. Hyundai zal een buitengewone vloot auto’s inzetten, variërend van de i30 N tot de Kona en Tucson SUV-modellen, welke gebruikt en ingezet zullen worden voor verschillende doeleinden, zoals Safety- en Medical cars.

Maandag onthulde de Zuid-Koreaanse autofabrikant de op maat gemaakte i30 Fastback N, die in 2019 als officieel WorldSBK Safety Car ingezet gaat worden in het MOTUL FIM Superbike World Championship.

De i30 Fastback N Safety Car zal zijn debuut maken tijdens de openingsronde van het seizoen op Phillip Island, terwijl de volledige vloot Official cars zal worden gepresenteerd tijdens de eerste Europese ronde van het seizoen die van 5 t/m 7 april 2019 verreden wordt op het Motorland Aragón circuit in Spanje.

Hyundai
Hyundai, met het hoofdkantoor in Zuid-Korea, werd opgericht in 1967 en is uitgegroeid tot één van de grootste multinationals ter wereld. Met dochterondernemingen in de hele auto-industrie zijn ze zeer invloedrijk en zijn ze een groot voorstander van sponsoring binnen de sportwereld.

hyundai

De Hyundai i30 Fastback N Safety Car | foto© worldsbk.com

Hyundai

De Hyundai i30 Fastback N Safety Car | foto© worldsbk.com