Ian Hutchinson maakt in 2024 zijn comeback met Milenco Padgetts

1898
ian-hutchinson
Ian-Hutchinson (r) en Clive-Padgetts (l) | foto© Padgetts Honda

Ian Hutchinson zal in 2024 in de kleuren van Milenco Padgetts Honda zijn comeback maken als coureur tijdens de Isle of Man TT van 2024 en de North West 200. De bekende roadracer moest het afgelopen seizoen noodgedwongen verstek laten gaan nadat hij in het begin van het jaar getroffen werd door een beroerte.

Ian Hutchinson, één van de meest succesvolle roadracers, werd in februari 2023 tijdens het fietsen getroffen door een beroerte. Dit leidde ertoe dat de Hutchinson zijn racelicentie voor een jaar kwijtraakte. Maar het herstel verliep voorspoedig en nadat hij een reeks rigoureuze medische onderzoeken goed heeft doorstaan beschikt hij vanaf 1 maart aanstaande weer over een racelicentie en kan hij definitief zijn comeback maken als actief wegracecoureur.

Dit goede nieuws betekent dat Hutchinson in 2024 weer een volledig raceprogramma af zal gaan werken en dit gaat hij doen samen met een oude bekende, namelijk met Clive Padgett, de teambaas voor wie hij ook in het seizoen 2010 uitkwam, een seizoen waarin het tweetal samen een aantal geweldige successen wist te boeken.

Hutchinson zal zijn eerste optreden maken op de Milenco Padgetts Honda tijdens de North West 200 in de Superbike-, Supersport- en Superstock-klassen en zal in dezelfde klassen worden ingeschreven voor een terugkeer tijdens de 2024 editie van de Isle of Man TT.

Ian Hutchinson: “Ik ben erg blij om terug te zijn bij Clive en het team. Ik denk dat de manier waarop ik werk en het team werkt precies goed bij elkaar past. Clive stelt een fiets samen waarvan je weet dat je erop kunt stappen en meteen snel kunt gaan. Met blessures, COVID en het missen van vorig jaar heb ik niet het gevoel dat ik sinds 2017 een goede run heb gehad op de TT en dus is het ideaal om bij het team te zijn dat mij de ronden kan laten rijden, welke ik nodig heb. We hebben al getest in Spanje en de komende weken gaan we weer naar Portugal en Spanje. Bovendien hebben we nog veel meer circuittijd in de aanloop naar de TT, dus ik kijk er erg naar uit wat 2024 kan brengen.”

Milenco Padgetts Honda-teambaas Clive Padgett: “We zijn verheugd om weer met Hutchy te mogen gaan racen tijdens de North West 200. Het is een match made in Heaven. Onze recordbrekende winnende run samen begon in 2010 in de The Nord West 200 en het is een ontmoeting die ons nog altijd nauw aan het hart ligt.”Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.