Andrea Iannone heeft er een bewogen kerstperiode opzitten. De Italiaanse belastingdienst liet namelijk beslag leggen op zijn auto, een peperdure Bentley Continental Supersports ter waarde van ruim 350.000 euro.

Andrea Iannone kreeg de afgelopen twee jaar een slordige zes miljoen euro bijgeschreven op zijn bankrekening als tegenprestatie van zijn bewezen diensten voor Team Suzuki Ecstar. Voldoende redenen voor de flamboyante Italiaan om zichzelf te verwennen met een supersnelle en exclusieve bolide. Het werd een ruim 350.000 euro kostende Bentley Continental Supersports.

Met deze Bentley, voorzien van een 6,0-liter W12-motor met ruim 700 pk die slechts 3,5 seconden nodig heeft van 0 naar en de topsnelheid heeft van 336 km/u, kan Iannone zich tussen de MotoGP raceweekenden door ook op de openbare weg snel en met enige status verplaatsen.

Het kunnen is inmiddels verandert in kon, want rond de kerstdagen kreeg Iannone een onaangename verrassing. De Italiaanse fiscus heeft de Bentley namelijk in beslaggenomen.

Wat is er aan de hand? Net als veel andere grootverdieners in de sport woont ook Iannone op een iets belasting vriendelijker adres net buiten Italië. Officieel woont de kersverse Aprilia MotoGP in het Zwitserse Ticino. Ondanks dit is Iannone echter nog veelvuldig in zijn geboorteland, iets dat de Italiaanse belastingdienst nauwlettend in de gaten houdt (vraag dat maar eens aan Valentino Rossi).

Iannone maakte het echter nog iets bonter, hij leende zijn peperdure Bentley tijdens de kerstdagen uit aan zijn in Italië wonende personal trainer Stefano Falasca. Tijdens een rit in Italië viel de peperdure en een van een Zwitsers kenteken voorziene Bentley op bij de Italiaanse Guardia di Finanza en werd Falasca staande gehouden.

Falasca kon praten al bruggeman maar het hielp allemaal niets, de Bentley werd ter plekke in beslag genomen als zijnde ‘smokkelwaar’. Naast de inbeslagname van de auto hangt Falasca nu een serieuze boete boven het hoofd voor belastingontduiking.

Iannone’s persoonlijke manager Carlo Pernat heeft het voorval inmiddels bevestigd. Volgens Pernat is het nog onduidelijk of Iannone de auto ooit nog terug zal krijgen.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App