IDC: Jim de Goede en Toine Gierkink winnen in Assen

2267
dutch-superbike-podium-assen
Dutch Superbike podium Assen | foto© Jan Timmerman

Jim de Goede (Dutch Supersport) en Toine Gierkink (Dutch Superbike) zijn zaterdag in Assen als winnaars afgevlagd tijdens de achtste ronde van het 2022 IDC (International Dutch Championship) seizoen.

Zaterdag 24 september werd op het TT Circuit Assen de achtste ronde van het 2022 IDC seizoen verreden. Zaterdagochtend stonden er op voor de vijf aanwezige categorieën twee kwalificaties op het programma gevolgd in de middag door een race. De omstandigheden waren gedurende de dag wisselvallig met af en toe een lichte miezerregen.

In de Dutch Supersport klasse ging de winst naar Jim de Goede. De Suzuki coureur passeerde na tien ronden als winnaar de finish op een seconde gevolgd door Louis van Wijhe terwijl Till Belczykowski op ruim veertien seconden van de winnaar als derde werd afgevlagd.

De vierde plaats in deze race werd een prooi voor Rick Kooistra gevolgd door Eddie de Boer, Selwin Hamden, Kay Steenbergen en Leon Stolte. Ben von Unen en Raymond Meijering completeerden zaterdagmiddag de top tien.

In de Dutch Superbike categorie ging de winst naar Toine Gierkink die in de kopgroep van drie in de laatste ronde afstand wist te nemen van Wayne Tessels en Joris Lentfert. Tessels wist achter de Gierkink de strijd voor de tweede plaats in zijn voordeel te beslissen terwijl Lentfert hierdoor genoegen moest nemen met de derde en laatste podiumplaats.

Markus Witte passeerde een seconde achter Tessels en Lentfert als vierde de eindstreep voor Kees Boekel, Ferry van Rijn, Rik Bolt, M.L. Lortan en Alexander Klaassen. Johnny Kolk completeerde in deze laatste race van de dag de top tien.

Overige klassen
Dennis Toeback (Dutch Sportklasse 1000), Hessel Lubbers (Dutch ProClass 600) en Gerald Overbosch (Dutch ProClass 1000) werden in hun categorie als winnaars afgevlagd.