IDC Nürburgring: Van Sikkelerus en Mackels winnen op zaterdag

2056
dutch-superbike-nürburgring
Start Dutch Superbike Nürburgring - zaterdag | foto© Jan Timmerman

Jaimie van Sikkelerus (Dutch Supersport) en Bastien Mackels (Dutch Superbike) zijn zaterdagmiddag op de Nürburgring winnaar geworden van de eerste races van de derde ronde van het International Dutch Championship (IDC).

Na twee kwalificaties eerder op de dag werden zaterdagmiddag op de Nürburgring ook de eerste races IDC- races van het weekend verreden.

Dutch Supersport
In deze gecombineerde klasse, waarin dit weekend naast de Dutch Supersport coureurs ook de Pro Class 600 coureurs aan de start verschijnen, ging de overwinning naar Jaimie van Sikkelerus. De Nederlander passeerde na negen ronden als eerste de finish op slechts 0,236 seconde gevolgd door de Duitser Marc Buchner en op ruim zeven seconden door Rick Dunnik, de jonge Staphorster die hiermee zijn eerste podium klassering wist te scoren op een 600cc machine.

Jeroen Hilster passeerde als vierde de finish gevolgd door Melvin van der Voort, Finn de Bruin, Selwin Hamden, Leon Stolte, Anne van Galen en Louis van Wijhe die in deze eerste race van het weekend de top tien completeerde.

Op de zestiende plaats werd de Deense gastrijder Till Belczykowski de best geklasseerde Dutch Pro Class 600 coureur.

Voor Jorn Hamberg verliep de race allesbehalve naar wens. De vanaf de pole vertrokken Performance Racing Achterhoek coureur kreeg tijdens de race een tijdstraf van 20 seconden aan zijn broek vanwege een verkeerde startprocedure, tot overmaat van ramp kwam hij vervolgens in de slotfase van de race ook nog eens ten val met een DNF tot gevolg.

Dutch Superbike
In deze klasse ging de winst naar de normaalgesproken in de IDM uitkomende SWPN & Zorgeloos Kind coureur Bastien Mackels. De Belg passeerde na acht ronden als eerste de zwart/wit geblokte vlag voor Ricardo Brink, Pepijn Bijsterbosch, gastrijder Jan Mohr en regerend kampioen Danny van der Sluis.

Frank Nieman eindigde in deze eerste race als zesde gevolgd door Vasco van der Valk, gastrijder Tim Eby, Nick Vlaar en Kees Boekel die tijdens deze zaterdag race de top tien completeerde.

Dutch Sport Class 1000 & Dutch Pro Class 1000
Wally Jacobs werd na acht ronden als eerste Dutch Pro Class 1000 afgevlagd voor Timo Schiemann en Henk van Limpt terwijl Eddy Zielman op de twintigste plaats in deze gecombineerde race winnaar werd van de Dutch Sport Class 1000 race.

Alle categorieën komen zondag nogmaals in actie voor een tweede race van het weekend.

Handige links IDC races Nürburgring:

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?