Het Internationaal Duits Kampioenschap (IDM) is van 6 tot en met 8 juli te gast op het circuit van Zolder in België. Alle IDM-klassen zijn vertegenwoordigd, plus de Merken cups in het bijprogramma. Het absolute hoogtepunt is dat Suzuki ook de eerste GSX-R Europese meeting in de IDM heeft geïntegreerd en dat Kevin Schwantz en Alex Rins naar  Zolder komen.

De pauze voor de IDM-klassen Supersport 600, Supersport 300 en Sidecar duurde maar liefst negen weken. Alleen de IDM Superbike 1000 had een gastoptreden met twee wedstrijden tijdens het Oschersleben 8H World Endurance evenement.

IDM Superbike 1000
Ilya Mikhalchik (alfa Racing-Van Zon-BMW) heeft inmiddels drie overwinningen behaald en komt naar Zolder als de duidelijke leider in de tussenstand. De Oekraïner leidt het kampioenschap met 14 punten voorsprong op de dit weekend voor zijn thuispubliek acterende Bastien Mackels (Wilbers-BMW). Het is voor Mackels van groot belang om in het weekend in aanwezigheid van een groot aantal fans te winnen. Ten eerste moet de 32-jarige coureur het verschil met Mikhalchik verkleinen. Ten tweede is Mackels de nationale held op het circuit. Julian Puffe, Mikhalchik’s Duitse teamgenoot, wil op het podium eindigen zodat zijn vierde plaatsen definitief tot het verleden worden verbannen. Vier van de vijf merken in de IDM Superbike 1000 hebben tot nu toe een podium weten te scoren: BMW, Honda, Suzuki en Yamaha. Alleen Kawasaki wacht nog op haar eerste top drie klassering dit seizoen.

Ook in de andere IDM-klassen is er veel gebeurd. Veel coureurs hebben de nodige testkilometers gemaakt en de kaarten zullen in Zolder opnieuw geschud worden. In de IDM Supersport 300 zijn inmiddels een aantal wijzigingen wat betreft de regelgeving van kracht geworden.

Niet alleen de Suzuki GSX-R 1000 Cup en de Twin 700 Cup zullen dit keer het bijprogramma vormen maar tegelijkertijd zal ook zal de eerste Europese Suzuki GSX-R meeting plaatsvinden in Zolder. Speciale gasten in Zolder zijn Suzuki icoon Kevin Schwantz, 1993 500cc wereldkampioen en Alex Rins, huidig Suzuki MotoGP coureur.

De Texaan zal op zaterdag om 10.30 uur handtekeningen uitdelen nabij de Suzuki tent in het paddock terwijl de Suzuki merkambassadeur zaterdagmiddag om 18:00 uur te gast bij het IDM paddockgesprek. De show wordt live uitgezonden

Ook op zondag om 12:40 uur zijn er weer handtekeningensessies waarbij ook de nummer twee van de spannende MotoGP race tijdens de Motul TT Assen Alex Rins aanwezig zal zijn.

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag