IDM Lausitzring: Folger scoort zijn derde pole op rij, Bijsterbosch tiende

66
Pepijn Bijsterbosch kwalificeerde zich als tiende voor de IDM Superbike races op de Lausitzring | Foto credit: Damon Teerink

Jonas Folger blijft het IDM Superbike veld ruim aanvoeren. Na twee kwalificaties was de Duitser meer dan zeven tienden sneller dan Ilya Mikhalchik. Florian Alt kwalificeerde zich ook op de eerste startrij. Pepijn Bijsterbosch zette een tiende tijd en Ricardo Brink was veertiende na twee kwalificaties.

Onder uitstekende weersomstandigheden werden zaterdag de IDM Superbike 1000 kwalificaties verreden op de Lausitzring. Pepijn Bijsterbosch en Ricardo Brink zijn de Nederlandse deelnemers in deze klasse.

Kwalificatie 1
In de eerste kwalificatie zette Jonas Folger gelijk weer de toon. De coureur van Bonovo Action by MGM Racing zette een 1’38.437 en was daarmee vier tienden sneller dan Florian Alt en Ilya Mikhalchik. Dominic Schmitter en Vladimir Leonov moesten op plaats vier en vijf al 1,2 seconde toegeven op Folger. Bijsterbosch wist een flinke stap voorwaarts te maken ten opzichte van de vrijdagssessies. De BMW coureur was tijdens de vrije trainingen zoekende naar de juiste setup. Zaterdagmorgen was Bijsterbosch de juiste richting ingeslagen, want hij wist anderhalve seconde van zijn tijd af te halen. Bijsterbosch eindigde de eerste kwalificatie met een achtste tijd achter Erwan Nigon en Marc Moser. Bij Brink ging het net andersom. Na een goede begin op vrijdagmorgen wist de SWPN coureur deze lijn niet door te trekken gedurende de rest van de dag en in de eerste kwalificatie. Brink kwam in de eerste kwalificatie niet aan zijn tijd van vrijdag en eindigde als vijftiende in de eerste kwalificatie.

Kwalificatie 2
In de tweede kwalificatie wist Folger zijn tijd nog eens met vier tienden aan te scherpen, waardoor hij uitkwam op een 1’38.083. Hierdoor liep Folger nog ruim verder uit op de concurrentie. In de slotminuten wist Mikhalchik zijn tijd ook te verbeteren en daardoor passeerde hij Alt op de tijdlijst. Het verschil tussen Folger en Mikhalchik is zeven tienden. Alt verbeterde zijn tijd niet, maar mag zondag wel vanaf de eerste startrij starten. Nigon wist zich flink te verbeteren en eindigde op plaats vier voor Leonov en Schmitter. Moser, Philipp Steinmayr en Stefan Kerschbaumer vormen de derde startrij. Het lukte Bijsterbosch niet om zich in de tweede kwalificatie verder te verbeteren en zakte daardoor naar de tiende positie in de gecombineerde uitslag. Brink wist zich wel aanzienlijk te verbeteren en haal ruim een seconde van zijn tijd uit de eerste kwalificatie af. Dit zorgde ervoor dat Brink zich als veertiende plaatste voor de races.

De IDM Superbike 1000 wedstrijden gaan zondag om 11:40 en 15:30 uur van start. In theorie zou Folger morgen de titel al veilig kunnen stellen. De Duitser begint met een voorsprong van 33 punten op Mikhalchik en 37 punten op Alt. Wanneer Folger erin slaagt om zijn voorsprong uit te breiden naar 50 punten of meer tijdens de wedstrijden op de Lausitzring, dan mag hij zich al vroegtijdig IDM Superbike kampioen 2020 noemen. De races worden live uitgezonden via Racesport.nl en de IDM kanalen.

Handige links IDM Lausitzring 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App