IDM maakt zich op voor spannende seizoensfinale in Hockenheim

145
rick-dunnik
Rick Dunnik heeft de beste papieren in de IDM Supersport 300 klasse | Foto credit: Damon Teerink

Komend weekend is de IDM seizoensfinale op de Hockenheimring. Jonas Folger, Luca Grunwald en Rick Dunnik beginnen als leiders in het kampioenschap aan het evenement. De IDM Zijspannen en Northern Talent Cup rijden hun voorlaatste ronde van het seizoen 2020.

Traditiegetrouw wordt het IDM seizoen afgesloten op de Hockenheimring. Dit jaar uiteraard anders dan anders, want het IDM seizoen bestaat dit jaar slechts uit vier evenementen en acht races per klaar. In de IDM Superbike, IDM Supersport 600 en IDM Supersport 300 moet de beslissing nog vallen, al lijkt niemand Jonas Folger meer dan eerste Superbike titel af te kunnen houden. Het weer kan zeker een belangrijke factor gaan spelen in de ontknoping van het seizoen, aangezien er wisselvallig en koud weer voorspeld wordt. Ook de IDM Zijspannen en Northern Talent Cup komen in actie, maar voor deze raceklassen is het de derde ronde van het jaar en hun seizoen wordt begin oktober afgesloten.

IDM Superbike 1000
Het kampioenschap in de IDM Superbike 1000 klasse is nog beslist, maar niemand lijkt Jonas Folger nog van de titel af te kunnen houden. De Duitser won alle zes de races dit jaar en begint met een voorsprong van 43 punten op Ilya Mikhalchik aan de seizoensfinale. Mikhalchik is op zijn beurt nog niet zeker van de derde plek, want Florian Alt heeft slechts twaalf punten minder. Dominic Schmitter staat vierde in het klassement voor Vladir Leonov. Pepijn Bijsterbosch is met een negende plaats de beste Nederlander in het klassement. Bijsterbosch heeft 9 punten meer dan Ricardo Brink, die tiende staat. Danny van der Sluis is komend weekend ook weer van de partij, nadat hij de races op Lausitzring vanwege verplichtingen in het ONK moest missen.

1: Jonas Folger | 150
2: Ilya Mikhalchik | 107
3: Florian Alt | 95
4: Dominic Schmitter | 72
5: Vladimir Leonov | 62

IDM Supersport 600
Het belooft een zeer spannende ontknoping te gaan worden, want de top-drie staat slechts binnen vier punten van elkaar. Dat je mogelijk zonder een race te winnen ook kampioen kan worden, laat Luca Grunwald zien. Grunwald won nog geen race, maar finishte altijd in de top-vier. Hierdoor staat Grunwald eerste in het klassement en heeft hij 2 punten meer dan Martin Vugrinec. Regerend kampioen Max Enderlein heeft 4 punten minder dan Grunwald. Sander Kroeze deed ook volop mee in de titelstrijd, maar een crash in de tweede race op de Lausitzring kwam hem duur te staan. De SWPN-coureur kijkt nu tegen een achterstand van 19 punten aan. Het enige wat Kroeze kan doen is de twee races in Hockenheim winnen en dan kijken hoe zijn concurrenten presteren. Achter Kroeze staan er meer Nederlanders goed in het klassement. Glenn van Straalen staat vijfde voor Victor Steeman en Milan Merckelbagh. Dion Otten staat elfde ondanks dat hij de races op de Lausitzring na een crash in de trainingen moest missen. Otten is dit weekend in Hockenheim weer van de partij. Jeroen Hilster staat veertiende in de tussenstand, één positie voor Joep Overbeeke die sterk voor de dag kwam op de Lausitzring.

1: Luca Grunwald | 101
2: Martin Vugrinec | 99
3: Max Enderlein | 97
4: Sander Kroeze | 82
5: Glenn van Straalen | 62

IDM Supersport 300
De IDM Supersport 300 races zijn altijd al spectaculair en chaotisch. Nu er een kampioenschap op het spel staat, belooft het helemaal spannend te worden. De top-zes staat binnen 21 punten van elkaar, maar één rijder heeft duidelijk de beste papieren. Rick Dunnik deed hele goede zaken op de Lausitzring en heeft nu 15 punten voorsprong op nummer twee Luca de Vleeschauwer. Achter de Belg staat het heel dicht bij elkaar. Melvin van der Voort en Colin Velthuizen hebben beiden drie punten minder dan De Vleeschauwer. Lennox Lehmann heeft op zijn beurt 2 punten minder dan de Nederlanders. Harry Khouri heeft weer 1 punt minder dan Lehmann. Khouri had twee nulscores op de Lausitzring en dan zag daardoor zijn eerste positie in het klassement veranderen naar een zesde plaats. Ruben Bijman en Thom Molenaar staan met een achtste en tiende plaats ook in de top-tien van het klassement, maar maken geen aanspraak meer op de titel.

1: Rick Dunnik | 91
2: Luca de Vleeschauwer | 76
3: Melin van der Voort | 73
4: Colin Velthuizen | 73
5: Lennox Lehmann | 71

IDM Zijspannen & Northern Talent Cup
De IDM Zijspannen rijdt één wedstrijd op de Hockenheimring. Na dit evenement rijden de combinaties hun afsluitende ronde op Oschersleben. Markus Schlosser en Marcel Fries staan bovenaan in het klassement met 95 punten gevolgd door Bennie Streuer en Ilse de Haas. De Nederlandse combinatie heeft 28 punten minder dan de Zwitserse combinatie. Voor de Northern Talent Cup is het ook de derde ronde van hun gloednieuwe kampioenschap. In oktober wordt hun seizoen afgesloten in Brno. Kas Beekmans, Maik Duin, Damian Boessenkool en Justin Fokkert zijn de Nederlandse deelnemers in deze Moto3 talentencompetitie met rijders uit voornamelijk Noord & Oost Europa. De Duitser Freddie Heinrich gaat aan de leiding in het kampioenschap.

Net als tijdens de voorgaande IDM evenementen worden de races live uitgezonden via de social media kanalen van het IDM. Op Racesport.nl zullen wij in het weekend ook een artikel plaatsen, waar je de races kan bekijken.

Handige links IDM Hockenheim 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App