SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind en Ricardo Brink hebben op de Nürburgring geen goed vervolg kunnen geven aan de sterke seizoensstart. Brink eindigde als achtste in de eerste IDM Superbike wedstrijd. In de tweede race viel de 21-jarige coureur vroegtijdig uit met een technisch probleem.

SWPN kwam afgelopen weekend in actie op de Nürburgring, voor de zesde en zevende race van het IDM Superbike seizoen met Ricardo Brink. Wayne Tessels en Melvin van der Voort reden niet, omdat enkel de Superbike klasse op het programma stond tijdens het FIA European Truck Racing Championship evenement. Brink had al acht jaar niet meer op de Nürburgring gereden, maar hij wist vanaf zijn eerste outing een goed tempo aan de dag te leggen. In de vrije training van een uur op donderdagmiddag zette Brink een zevende tijd.

Vrijdag waren de kwalificaties. In de eerste sessie was de baan nat en de SWPN-coureur klokte in deze training ondanks een crash een nette vierde tijd. Ook in het eerste deel van de tweede kwalificatie stond Brink er goed bij en stond hij lang op de voorlopige tweede startrij. In de slotfase pushte de jonge coureur nog voor een tijdsverbetering, maar kwam hij bij deze poging ten val. Brink zakte daardoor naar de negende plaats en moest daardoor zaterdagmiddag vanaf de derde startrij vertrekken in de eerste race op de Nürburgring.

Brink had een goede start en wist een paar plaatsen te winnen. De Yamaha-coureur kon vervolgens mee met de grote groep in gevecht was voor de vierde plaats. In het tweede deel van de race moest Brink echter langzaamaan lossen, omdat het juiste gevoel om maximaal met de motor te pushen ontbrak. Uiteindelijk kwam de SWPN-rijder ontevreden als achtste over de finish. Brink vond in warm-up op zondagmorgen het goede gevoel weer terug en zette een vijfde tijd. Brink mocht ook vanaf plaats vijf vertrekken in de tweede race.

Brink had alleen weinig aan zijn goede startpositie, ondanks dat hij goed van zijn plek kwam. Bij het aanremmen voor de eerste bocht ging Toni Finsterbusch voor Brink onderuit, waardoor hij vol in de remmen moest en terugviel naar de dertiende plaats. Vervolgens wist Brink snel plaatsen goed te maken en wist hij zich binnen drie ronden op te werken naar de zevende plaats. Echter werd de opmars van Brink verstoord door een defecte rempomp, wat ervoor zorgde dat de 21-jarige coureur vroegtijdig moest uitvallen. Uiteraard een enorme domper voor het gehele team om zo het raceweekend te moeten beëindigden. Brink staat nu op een zesde positie in het algemeen klassement.

Ricardo Brink: ‘Ondanks ik acht jaar niet meer op de Nürburgring had gereden, hadden we in de eerste training gelijk een goed tempo te pakken. Het was balen van mijn crash in de kwalificatie, waardoor ik mij als negende kwalificeerde. In de eerste race kon ik lang mee met de groep voor plaats vier, maar ik had niet het juiste gevoel met de motor om volledig te pushen en was dan ook teleurgesteld met de achtste plaats. Tijdens de warm up vonden we het goede gevoel weer terug en dan is het extra balen als je geen goed resultaat mee naar huis kan nemen. Het is een weekend geworden om snel te vergeten. Volgende week in Schleiz gaan we voor revanche!’

Er staat nu meteen al het volgende IDM-evenement voor de deur. Volgend weekend (26 t/m 28 juli) rijden Ricardo Brink, Wayne Tessels en Melvin van der Voort in de SWPN-kleurstelling op het circuit van Schleiz.

 

Handige links IDM Nürburgring 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App