Danny de Boer kreeg onlangs tijdens de vijfde ronde van IDM op de Lausitzring een tegenslag te verwerken. De Van Zon Remeha BMW Superbike Team coureur moest al na de eerste vrije training afzien van deelname vanwege fysiek ongemak. Ondanks dat de coureur uit Staphorst nog midden in een medisch traject zit gaat hij het komend weekend in Oschersleben weer proberen.

Voor de IDM Superbike 1000 coureurs staat komend weekend in Oschersleben de zesde ronde van het seizoen op het programma. Voor Danny de Boer was het lange tijd onzeker of hij op tijd voldoende hersteld zou zijn van een vervelende blessure.

Wat was er aan de hand?
Een dag voorafgaand aan de vijfde ronde van het IDM op de Eurospeedway Lausitz kreeg De Boer te kampen met fysieke problemen. Na op donderdagavond al een bezoek gebracht te hebben aan het ziekenhuis in het nabijgelegen Klettwitz vanwege diverse klachten kreeg de coureur uit Staphorst vrijdagochtend weliswaar groen licht om deel te mogen nemen aan de eerste vrije training.

Tijdens deze eerste vrije training bleken de klachten echter terug te komen. Een beknelde zenuw in zijn nek zorgde voor dusdanige hinder tijdens het rijden en de daarbij behorende zithouding dat verder rijden onverantwoord bleek.

De Boer besloot daarop, na overleg met zijn Van Zon Remeha BMW Superbike Team zich terug te trekken voor de rest van het weekend en dezelfde dag nog terug te keren naar Staphorst om zich thuis in zijn vertrouwde omgeving verder laten te behandelen.

Thuis volgden er diverse medische onderzoeken waarbij aan het licht kwam dat de klachten mogelijk veroorzaakt worden door de bacterie Borrelia burgdorferi, ook wel de ziekte van Lyme genoemd – een bacteriële infectie die je oploopt via de beet van een besmette teek.

De artsen willen nog een tweede test uitvoeren alvorens de diagnose definitief vast te kunnen stellen. Maar ondanks dat de uitslag van deze test nog even op zich laat wachten heeft de BMW S 1000 RR coureur wel er voor gekozen om naar Oschersleben af te reizen en het vrijdag tijdens de eerste vrije trainingen te mogen proberen.

 

Handige links IDM Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livetiming
Fotoverslag