De combinatie van Markus Schlosser & Thomas Hoffner heeft zaterdagmiddag in Zolder met overmacht de eerste IDM Sidecar wedstrijd gewonnen. Bennie Streuer met gelegenheidspassagier Gerard Daalhuizen passeerden op bijna 20 seconden als tweede de finish.

Zaterdagmiddag om 17:00 uur gingen in Zolder de lichten op groen voor de eerste IDM sidecar wedstrijd van het weekend. Na beide kwalificaties al gedomineerd te hebben stond er ook tijdens de race geen maat op de combinatie van Markus Schlosser & Thomas Hoffner. De Duitse combinatie nam direct bij de start de leiding om vervolgens ronde na ronde meer afstand te nemen van de rest van het veld.

Bennie Streuer, dit weekend in actie komend met het zijspan van Gerard Daalhuizen en de eigenaar van het span als passagier, wist nog het dichtst in de buurt te blijven van de ongenaakbare Duitsers door op bijna 20 seconden als tweede de eindstreep te passeren.

Andre Kretzer & Jens Lehnertz mochten na afloop als derde combinatie mee naar het podium terwijl Sidecar Racingteam Smits (John Smits en Gunther Verbrughe) in de laatste ronde nog van de zesde naar de vierde plaats wist te komen door een inhaal actie op SchröderWerth Sidecar Racing (Peter Schröder en Denise Werth) en het uitvallen van Sattler Motorsport (Josef Sattler en Uwe Neubert).

RCN Factory Racing (Colin Nicholson en Ilse de Haas), Drugsadvies Sidecarshop (Kees Endeveld en Jeroen Remmé) en Talens Racing (Hilbert Talens en Remco Moes) eindigden respectievelijk als zevende, achtste en tiende.

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
IDM YouTube Channel
Fotoverslag