IDM Superbike 1000: Markus Reiterberger wint opnieuw, Danny de Boer tweede

345
oschersleben
IDM Superbike 1000 podium Oschersleben race 2 | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Markus Reiterberger heeft zondagmiddag in Oschersleben ook de tweede IDM Superbike 1000 wedstrijd van het weekend op zijn naam geschreven. Achter de dit seizoen ongenaakbare Van Zon Remeha BMW Superbike Team coureur passeerde teamgenoot Danny de Boer als tweede de finish terwijl de derde plaats een prooi werd voor Yamaha coureur Florian Alt.

Nadat eerder op de middag een korte regenbui zorgde voor een nat Motorsport Arena Oschersleben konden de IDM Superbike 1000 coureurs zondagmiddag later hun tweede wedstrijd van het weekend afwerken op een volledig droog circuit.

Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Markus Reiterberger die meteen de leiding nam en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Danny de Boer, Jan Bühn, Dominik Vincon en Florian Alt.

Pepijn Bijsterbosch kwam in de beginfase als dertiende door, Bobby Bos als zestiende, Koen Zeelen als eenentwintigste terwijl Mike Cleutjens niet van start ging in deze tweede race vanwege het feit dat er teveel schade was aan zijn machine na de crash van zaterdag.

Zoals verwacht nam Reiterberger meteen afstand van de rest van het veld. De Boer was echter de enige die op de tweede plaats rijdend nog enigszins in de buurt kon blijven.

Achter de twee Van Zon Remeha BMW Superbike Team coureurs vormde zich een volgroep van in eerste instantie vijf coureurs – Bühn, Alt, Vincon, Bastien Mackels, Jan Halbich en Vincent Lonbois – die met elkaar de strijd aangingen voor de derde plaats in de wedstrijd.

Halverwege de achttien ronden tellende race was het nog steeds Reiterberger onbedreigd aan de leiding gevolgd op de tweede plaats door De Boer terwijl Bühn en Alt zich los hadden weten te rijden uit de groep van vijf en met z’n tweeën duelleerden voor de derde en vierde plaats in de wedstrijd.

Bijsterbosch had een plaats prijs moeten geven en kwam halverwege de race als veertiende door, Bos bezette nog steeds de zestiende plaats terwijl Zeelen een plaats winst had weten te boeken door als twintigste door te komen.

Terwijl Reiterberger uit het zich bleef kwam de tweede plaats van De Boer in het tweede deel van de race steeds meer onder druk te staan. Ronde na ronde wist de op de derde plaats rijdende Alt, met in zijn slipstream Bühn, het verschil met de coureur uit Staphorst iets te verkleinen.

Na achttien ronden was het Reiterberger die als winnaar de finish passeerde. Ondanks dat hij nog zeker nog niet 100% fit is na zijn vervelende blessure beet De Boer zich in slotfase vast in de wedstrijd en wist hij uiteindelijk de aanval van Alt af te slaan en als tweede te eindigen.

Op minder dan een seconde van De Boer werd Alt derde terwijl de vierde plaats een prooi werd voor Bühn.

Halbich eindigde op ruim 23 seconden van Reiterberger als vijfde voor Mackels, Lonbois, Stefan Kerschbaumer, Vincon en Arnaud Friedrich.

Bijsterbosch greep met de vijftiende plaats het laatste punt door Bos in een spannende strijd 0,258 seconde voor te blijven die daarmee dus net naast het laatste punt greep.

Benro Racing coureur Zeelen eindigde in deze wedstrijd als twintigste.