Markus Reiterberger is zaterdagmiddag in Oschersleben winnaar geworden van de eerste IDM Superbike 1000 wedstrijd van het weekend. De Duitser was oppermachtig in een wedstrijd waarin zijn teamgenoten Jan Bühn en Danny de Boer als tweede en derde de finish passeerden.

Bij de start was het de vanaf de pole gestarte Reiterberger die meteen de leiding nam en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Jan Bühn en Danny de Boer. Bobby Bos viel in de eerste ronde terug naar de tweeëntwintigste positie, dit nadat hij zijn start compleet verprutste vanwege een te volle benzinetank die daardoor vacuum zoog. Koen Zeelen bezette bij het ingaan van de tweede ronde de eenentwintigste plaats, Mike Cleutjen de zesentwintigste terwijl Pepijn Bijsterbosch zijn race al over was voordat hij van start ging. De coureur uit Wapenveld ondervond teveel hinder van zijn eerder dit seizoen opgelopen handblessure waardoor hij vlak voor de race afzag van deelname.

In de derde ronde ging het mis voor Cleutjens, de Yamaha coureur kwam ten val en zag daarmee een vroegtijdig einde komen aan zijn wedstrijd.

Zoals verwacht nam Reiterberger al vrij vlot afstand van de rest van het veld terwijl Bühn, De Boer en Florian Alt met elkaar de strijd aangingen voor de tweede plaats in de wedstrijd.

Halverwege de achttien ronden tellende wedstrijd had Reiterberger reeds een voorsprong op weten te bouwen van ruim vijf seconden op het drietal Bühn, De Boer en Alt die nog steeds in dezelfde volgorde streden voor de tweede plaats.

Honda coureur Jan Halbich volgde op de vijfde plaats rijdend op ruim elf seconden met vlak achter zich Stefan Kerschbaumer en de Belg Vincent Lonbois die alles in het werk stelde om de aansluiting te vinden bij het tweetal voor hem.

Bos had zich na negen ronden teruggeknokt naar de achttiende plaats in de wedstrijd terwijl Zeelen op dat moment in de race als tweeëntwintigste doorkwam.

In het tweede deel van de wedstrijd reed Reiterberger onbedreigd naar de overwinning. Ruim tien seconden achter de inmiddels tot 2017 IDM Superbike 1000 kampioen gekroonde BMW coureur was het De Boer die in de allerlaatste ronde alles op alles zette om Bühn van de tweede plaats te verdringen, het lukt de coureur uit Staphorst helaas niet waardoor Bühn als tweede de finish passeerde en De Boer genoegen moest nemen met de derde en laatste podiumplaats.

Alt, die in de slotfase Bühn en De Boer moest laten gaan, passeerde als vierde de zwart/wit geblokte voor Halbicj, Kerschbaumer, Lonbois, Domic Vincon, Luca Grünwald en Bastien Mackels.

Bos wist zich uiteindelijk als vijftiende de finish te passeren en daarmee het laatste punt te scoren terwijl Zeelen nog twee plaatsen op wist te schuiven en als twintigste geklasseerd werd.

idm superbike

IDM Superbike 1000 podium | foto© Tiny Kolsters

Na afloop ontbrak De Boer op het podium, de dit weekend van een vervelende blessure teruggekeerde BMW coureur bleek tijdens de race zoveel van zichzelf gevergd te hebben dat het niet verstandig was om deel te nemen aan de huldiging ceremonie.

 

Handige links IDM Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livetiming
Fotoverslag