IDM Superbike 1000: Reiterberger wint ook race 2 in Schleiz, De Boer derde

182
Schleiz
Podium tweede IDM Superbike 1000 race Schleiz | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Markus Reiterberger reed zondagmiddag in Schleiz ook in de tweede, vroegtijdig afgebroken, IDM Superbike 1000 race naar een simpele zege. Dominik Vincon werd tweede voor Danny de Boer. De race werd vijf ronden voor het einde middels een rode vlag beëindigd.

Ook in deze tweede race pakte Markus Reiterberger kopstart en trok er direct van tussen. Aan het einde van de eerste ronde bedroeg zijn voorsprong al meer dan twee seconden op Dominik Vincon en de goed gestarte Danny de Boer.

Ronde na ronde werd de voorsprong verder uitgebouwd totdat de race na 13 ronden abrupt afgebroken werd middels een rode vlag. Jan Bühn was onderuit gegaan, moest zelf naar het medical center gebracht worden, en zijn motor lag midden op de baan. De race werd niet meer herstart waardoor de zege naar Reiterberger ging voor Vincon en De Boer die op het moment van de rode vlag bezig was met het dichten van een klein gaatje naar Vincon.

De vierde plaats ging naar Jan Halbich voor Florian Alt en Jan Bühn die de ronde voor zijn crash als zesde was doorgekomen.

Stefan Kerschbaumer werd zevende voor Luca Grünwald met daarachter Bastien Mackels, Lucy Glöckner en Pepijn Bijsterbosch op de elfde plaats.

Bobby Bos finishte de race op de negentiende plaats met daarachter Johan Fredriks op de vierentwintigste positie. Koen Zeelen kwam halverwege de race de pits in met fysieke problemen.