IDM Superbike 1000: Reiterberger wint race 1 in Schleiz, Bijsterbosch zevende

139
schleiz
Start IDM Superbike 1000 race Schleiz | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

De eerste IDM Superbike 1000 race op de Schleizer Dreieck werd zondagochtend een verwachte gemakkelijke prooi voor Markus Reiterberger. Florian Alt en Jan Bühn mochten na afloop met de Van Zon/Remeha BMW rijder mee naar het podium. Pepijn Bijsterbosch werd op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander.

Het werd vooraf al een beetje verwacht dat Markus Reiterberger een maat of wat te groot zou zijn en die verwachting kwam ook volledig uit. De snelle Duitser uit het team van Werner Daemen pakte kopstart en reed met meer dan een seconde per ronde weg van de rest. Na 18 eenzame ronden mocht Reiterberger zijn armen in de lucht steken.

Danny de Boer zat er bij de start nog goed bij en sloot als derde aan achter Reiterberger en Dominik Vincon. In de tweede ronde ging er echter iets mis bij de Staphorster waardoor hij terugviel tot rond de vijftiende positie in de wedstrijd.

Achter de rug van de ongenaakbare Reiterberger ontstond vervolgens een gevecht tussen Florian Alt, Jan Bühn en Vincon dat duurde tot op de meet. Alt won dat gevecht en pakte een prima tweede plaats voor Bühn die in de laatste ronde Vincon voor zich onderuit zag gaan. De Stilgenbauer BMW rijder kon de motor nog oppakken en werd uiteindelijk nog als dertiende geklasseerd.

Na zijn foutje kwam De Boer terecht in de groep die op dat moment vocht voor de vijfde plaats. In die groep ook Pepijn Bijsterbosch die zich prima liet zien. Luca Grünwald won het gevecht en door het terugvallen van Vincon ging de Suzuki rijder er met de vierde plaats vandoor. Stefan Kerschbaumer pakte een keurige vijfde plaats en de dit weekend in de IDM Superbike 1000 klasse teruggekeerde Lucy Glöckner die prachtig zesde wist te worden.

Bijsterbosch zag in de laatste ronde Glöckner nog voorbij komen en werd als zevende afgevlagd waarmee hij tevens de beste Nederlander was in deze race. De Boer kwam helaas niet verder dan een teleurstellende negende positie vlak voor de Belg Vincent Lonbois die de top tien vol maakte.

Van de overige Nederlanders finishte Koen Zeelen als 18e door in een spannend gevecht Bobby Bos te verslaan. Johan Fredriks reed de race uit op de 23e positie.

Bastien Mackels kwam halverwege de race ten val terwijl Mike Cleutjens niet van start ging vanwege een crash tijdens de kwalificatie.